Hur man installerar en sensor Coolant Temp i en 2002 Nissan Truck

När bilar och lastbilar får nyare, de får mer komplicerat. Det brukade vara så att en mekanisk termostat var tillräckligt för att hålla motorn sval, men nu Nissan lastbilar kommer med en kylvätska temperaturgivare som gör jobbet också. Detta är inte lätt att komma åt, eftersom det är på baksidan av motorn, bredvid brandväggen. I det här fallet är projektet fordonet en 2002 Nissan Frontier med 3.3l V6 motorn, men processen fungerar även för en 1998-2005 Xterra eller Frontier också. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckel set
Byte kylvätska temperaturgivare
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt innan du arbetar på kylsystemet, minst 3-6 timmar, men helst över natten. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren, sedan öppna upp petcock på botten för att tömma ut allt kylmedel från systemet. När kylvätskan runnit helt, dra ner petcock.
2

Koppla den elektriska anslutningen till sensorn med hjälp av händerna. Nå runt till baksidan av motorn och skruva isär kylvätskans temperatur från motorn med hjälp av en skiftnyckel. Montera den nya i dess ställe med samma metod och återanslut sensorn.
3

Öppna kylarlocket med handen och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Stäng sedan kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69475.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.