Hur man byter en Dodge Caravan Förångare

I förångaren, eller ackumulator-tork, är en viktig del av ett fordons luftkonditioneringen. Dess uppgift är att ta det flytande köldmediet och minska trycket för att göra det till en gas. Byta förångare för din Dodge Caravan luftkonditioneringsapparater kan vara farligt på grund av trycket i systemet är under. Processen varierar beroende på din van: s år, men förångaren vanligen monterad på en chock torn och ansluts till systemet genom metall linjer. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Torxnyckel
köldmedelsolja
O-ringar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1 < p> Ta van till en bil verkstad som har en specialist luftkonditionering som kan ladda ur och återvinna köldmediet från luftkonditioneringen. Detta får prövas genom en amatör.
2

Koppla den elektriska anslutningen för luftfilter intag kanal och temperaturgivare, sedan lossa klämmorna för slang med en skruvmejsel och koppla loss slangen från luftfilterhus.
3

Ta det enda monteringsbulten för luftfilterhuset med en skiftnyckel, sedan lyfter huset upp och lossa kragarna nedanför huset från de övre och undre placeringsstiften .
4

Skruva och ta bort raden beslag på förångaren, bultar /skruvar kräver vanligen en skruvmejsel eller Torxnyckel
5

Demontera monteringsfästen för förångarens. monteringskonsol, som vanligtvis är monterad på chock tornet med hjälp av en skiftnyckel eller skruvmejsel. Kontrollera positionen för jordningsband om man är utrustad och avlägsna förångaren
Installation
6

Häll 25 ml köldmedium olja i utbyte indunstare,. Oljan måste vara kompatibel med R134a såvida Caravan är en gammal modell.
7

Installera det nya förångare i motorrummet med hjälp av dess fäste och fästelement.
8

Anslut line beslag till förångaren med nya O-ringar som är utformade för luftkonditioneringssystem och lätt belagda med köldmedelsolja.
9

tillbaka luftfiltret bostäder, och se till att genomföringar säte inom placeringsstiften, åtdragning monteringsbulten och återansluta intagskanal.
10

tillbaka van till butiken för samma tekniker för att evakuera och ladda luftkonditioneringssystemet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69641.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.