Hur man byter en radiator i en Toyota Tundra

Radiatorn i din Toyota Tundra håller motorn från överhettning. Om radiatorn är skadad eller sliten ska du byta ut det, eftersom att köra din Tundra med ett skadat eller läckande kylare kan leda till dyra motorskador. Om din Voyager behöver en ny kylare, kanske du kan byta ut det själv. Här är hur man byter kylare i perioden 2000 2006 års modell Toyota Tundra. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
slangar Replacement radiator, om nödvändigt
Replacement radiator
Momentnyckel
Vatten
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner

en

Avlägsna motorn täckmantel för att ge tillgång till kylaren. Lossa pluggen på undersidan av kylaren och tappa ur kylvätskan i en återförslutningsbar förpackning.
2

Koppla slangen till kylaren reservoaren, och ta bort den övre kylarslangen och nedre kylarslangen. Inspektera slangar, och om de visar tecken på slitage, byt ut dem. Ta bort slangar oljekylare.
3

Lossa clipsen som håller fläktkåpa och ta bort skruvarna som håller kylaren. Lyft kylaren försiktigt ut ur motorrummet.
4

Sätt kylarfästets krokar i hålen radiator support och installera den nya kylaren. Dra åt bultarna enligt specifikationerna och installera om fläktkåpa, övre och undre kylarslangar och kylarslangar reservoar.
5

Fyll kylaren med en blandning av hälften destillerat vatten och hälften kylvätska. Fäst kylarlocket mycket löst och starta motorn. Låt den gå tills motorn är varm, sedan stänga av och kontrollera vätskenivåer, lägga till mer om det behövs.
6

tillbaka motorn undercover och återansluta den negativa batterikabeln.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69202.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.