Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Oldsmobile Alero

Vissa ser vad som finns under huven som utländskt territorium, men lite kunskap kan lindra denna oro. Den grundläggande handlingen att titta på grund av din vanliga parkeringsplats är ett sätt att kontrollera för kylsystem läckor i din Oldsmobile Alero. Inspektera din bil för läckor är nödvändig och kan spara pengar och huvudvärk i framtiden. Instruktioner
1

Öppna huven, ta en ficklampa och kontrollera hela kylaren för läckor. Leta efter eventuella missfärgningar, färska läckage eller korrosion, som är säkra tecken på läckage. Inspektera undersidan av kylaren, som stenar och väg skräp kan skada den under normal drift.
2

Inspektera vattenpumpen och packningen för några tecken på läckage. Vattenpumpen är mellan kylaren och motorn. Packningen tätningen säkrar förbindelsen mellan vattenpumpen och motorblocket. Titta efter korrosion eller missfärgning på dessa bildelar.
3

Kontrollera slangarna som ansluter kylaren till motorn och motorn till värmeelementet. Undersök slangar för bulor, sprickor och delning. Titta noga på de platser där slangarna ansluter till olika kylsystem delar. Eftersom dessa slangar gummikomposit, de är mycket mottagliga för läckage.
4

Ta kylarlocket av och tillsätt färsk kylvätska. Kontrollera att radiatorn är sval vid beröring innan du försöker öppna den. Vrid huven ett helt varv, tillbaka upp, vänta en minut eller två och ta bort kylarlocket helt. Radiatorn kan ha inre tryck, vilket kan orsaka ett utbrott som allvarligt kommer att bränna någon i området, om du inte är försiktig.
5

Slå på motorn för Oldsmobile Alero med värmaren inställningen på hög. Låt bilen köra så här i ca 15 minuter.
6

Stäng av motorn av Oldsmobile Alero och kolla slangar, vattenpump, packningen och kylaren en gång till för läckor. Om du fortfarande inte kan hitta källan, ta bilen till ett kylsystem specialist för att kontrollera om interna läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69187.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.