Hur man fixar termostaten på en 1997 Mercury Sable

I 1997 års Mercury Sable kom med en 3,0-liters motor. Den 3,0-liters var vattenkyld som alla traditionella bensindriven förbränningsmotor. Den använder en vattenpump för att driva kylmedel (en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel) upp genom motorblocket och ut via en gummi kylröret till kylaren, där vätskan svalnar. En ände av det övre värmeelementet slangen fäster till kylare och den andra till en termostathuset på motorn. Termostaten är en temperaturstyrd ventil som, när motorns driftstemperatur når en viss temperatur, öppnas och låter den varma kylvätska att cirkulera ut ur motorn. Vattenpumpen på botten pumpar kyls kylvätskan in i blocket. När termostaten fastnar eller går sönder, kan motorn överhettas och skadas blocket. Byt termostaten så fort du märker att bilen är överhettad. Köp en termostat från en bildelar återförsäljare och ersätta det hemma för att spara kostnaden för en faktura från ett servicecenter. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Wrench in
Ny termostat
Ny termostat packning
Momentnyckel
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Sable. Ta av locket från kylaren. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avtappningsplugg på passagerarsidan av bilen.
2

Avlägsna avtappningspluggen från botten av kylaren, med hjälp av en skiftnyckel. Vänta kylvätskenivån rinna tills det är precis under den övre kylarslangen. Byt kylarens avtappningsplugg och dra åt den helt.
3

Trace övre kylarslangen till termostathuset på motorn. Ta bort de tre skruvarna som håller kåpan på monteringsytan med en skiftnyckel. Ta bort packningen och termostat kropp från huset. Vara säker varje bit av packningen avlägsnas.
4

in den nya termostaten i huset. Montera en ny packning på termostathuset. Fäst termostathuset mot monteringsytan och dra åt bultarna till 9 pund-fot med din momentnyckel.
5

Lägg en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten till Sable radiator tills den är full. Byt ut kylarlocket. Starta motorn och låt den värmas upp för att kontrollera att det inte finns några läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69733.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.