Hur installerar jag en vattenpump på 2003 Silverado Diesel?

Dieselmotorn på en Chevrolet Silverado lastbil är oftast en V8, vilket innebär att det finns lite olika metoder för att ändra delar än på en V6. Vattenpumpen är en av dessa delar. Vattenpumpen är ansvarig för att skicka kylvätskan till motorn, och en dåligt fungerande pump kommer att orsaka att motorn överhettas så småningom. Installera en ny vattenpump på motorn kräver att du först ta bort den gamla pumpen. Saker du behöver
stor container
Skruvmejsel
Tänger Wrench
Water
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Koppla loss batteriets minuskabel och tappa ur kylvätskan vid kylaren, ta bort avtappningspluggen och hälla kylarvätska i en stor container.
2

Lossa luft-intaget och resonator från luftfiltret, lossa klämmor på kanalen med en skruvmejsel. . Skruva av luft-renare montering
3

Unbolt och ta bort det övre värmeelementet kåpan med en skruvmejsel, ta då fläkten-och-kopplingsaggregat med en skiftnyckel
<. br> 4

Koppla nedre kylarslangen och REGLA UPP och ta bort termostathuset. Koppla övre värmeelementet och slangar värmaren ur vattnet-pumphuset, lossa klämmorna med tång.
5

Vrid spännaren drivrem med en spärr och uttag att återuppleva remspänningen och ta bort remmen. Försiktigt vrida spännaren tillbaka.
6

bort fästbultarna för vattenpumpen med en skiftnyckel och ta bort pumpen. Du kanske måste trycka på pumpen utan packningen, med en mjuk-face hammare.
7

Skrapa bort alla spår av tätningsmaterial från motorblocket med en packning skrapa och torka av ytan med en trasa indränkt i aceton.
Installation
8

Applicera ett tunt lager av tätningsmedel på varje sida av vattenpumpen packning och anslut den till den nya pumpen.
9

Sätt vattenpumpen och dra sedan åt bultarna för hand. Dra dem resten av vägen till 22 foot-pounds.
10

tillbaka drivremmen med spännare och spärr, med hjälp av diagrammet tryckt på kylaren kåpan för den rätta vägen.

11

Montera termostathuset med sina bultar och anslut värmaren och kylarslangar. Sätt tillbaka fläkten-och-koppling montering och sedan den övre kåpan med sina fästen.
12

tillbaka luftfilterhuset och kanalen med skruvar och slangklämmor.
13 < p> Häll kylvätskan i kylaren. Använd en färsk blandning av kylmedel och vatten om den gamla kylvätskan är smutsig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69771.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.