Hur man installerar en vattenpump på en Civic

Vattenpumpen är en viktig del av din Honda Civic kylsystem. Det driver det varma vattnet ut ur motorblocket och in i kylaren. Detta vatten kyles därefter och dras, återigen genom vattenpumpen, tillbaka in i motorblocket, sänka dess temperatur. En felaktig eller trasig vattenpump kan inte utföra det här jobbet och kommer att orsaka att motorn överhettas. Om inte ersätts, kan detta leda till permanenta skador på motorn. Saker du behöver
Ny
vattenpump uttag
Momentnyckel
Skruvmejsel
Stor vätskebehållare
Visa fler instruktioner
1

Place en stor vätskebehållare under avtappningspluggen på undersidan av din radiator.
2

Skruva kylaren pluggen och låt all kylvätska rinna.
3

Leta vattenpumpen. På Honda Civic kommer vattenpumpen vara på höger sida (om du står inför bilen framifrån) av motorn fastsatt på kamremmen.
4

Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämmor på varje sida av vattenpumpen. Dra av slangarna för att koppla bort dem.
5

Lossa bältet bulten tills du kan dra bort remmen från vattenpumpen. Skruva loss de två bultarna som håller vattenpumpen på plats.
6

Dra bort den gamla vattenpumpen och sätta den nya i dess ställe.
7

Skruva fast de två bultarna på plats och dra åt dem för att säkra nya vattenpumpen.
8

Sätt remmen på nya vattenpumpen och dra den till lämplig fot pounds av spänning med hjälp av en momentnyckel . Konsultera din instruktionsbok för lämplig spänning så som de varierar beroende på år och modell av din Civic.
9

Sätt tillbaka de två slangar och använda en skruvmejsel för att dra åt klämmorna på slangarna. Skruva bort avtappningspluggen på plats och fyll kylaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69344.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.