Hur byter jag två termostater i en Altima?

Kylsystemet på 2003-2005 Nissan Altimas kom utrustade med två termostater. Båda termostater ger samma funktion men på olika ställen: När motortemperaturen når sin arbetstemperatur, öppnas den nedre termostaten och låter kylvätskan ut ur kylaren och in i motorblocket. Den övre termostaten öppnar för att tillåta kylmediet att cirkulera ut från motorblocket och in i toppen av kylaren. En gång att kylmediet strömmar tillbaka in i toppen av värmeelementet, rinner kylmediet tillbaka genom kylaren och upprepar cirkulationsprocessen. Saker du behöver
Jack
Jack står
droppskålen
Tänger
platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket ställa (metrisk) katalog Flat metallskrapa
Rena trasor
Röd (hög temperatur) silikon
Nya termostater med packningar
Antifreeze
Vatten
Visa fler instruktioner

1

Park Nissan Altima i en trygg arbetsplats som har en plan yta, och stäng av motorn. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven. Vänta ett par timmar för motorn att svalna.
2

Kontrollera kylarlocket för att se till att den har svalnat och att det inte finns någon press på det. Sakta skruva av kylarlocket och placera den i ett säkert område.
3

Jack främre änden av Nissan Altima upp och placera pallbockar under ordentlig front stöttningspunkter på båda sidor om bilen. Sänk Altima säkert på toppen av läktaren och lämna uttaget på plats.
4

Lokalisera avtappningsventil på botten av radiatorn. Placera droppskålen under dräneringsventil. Öppna dräneringsventil med tången och vänta tills alla av kylvätskan rinna ut. Dra åt dräneringsventil. Flytta droppskålen ur vägen.
5

Följ nedre kylarslangen från kylaren till där den ansluter till den undre termostathuset port. Avlägsna slangklämman från slangen som håller till hamnen med en platt skruvmejsel. Dra klämman tillbaka på slangen. Vrid slangen moturs och dra utåt på slangen samtidigt tills slangen lossnar den nedre porten termostathuset.
6

Ta bort de två skruvarna som håller fast nedre termostathuset till motorblocket med en spärr och en metrisk socket. Dra höljet av motorblocket och placera den på ytan. Dra den gamla termostaten rakt ut ur motorblocket.
7

Skjut den nya termostaten i motorblocket med termostat fjädern inuti motorblocket. Skrapa bort överflödigt packningen från basen av motorblocket och från botten av termostathuset med en platt metall skrapa. Torka bort överflödig packning med en ren trasa.
8

Applicera en tunn sträng av rött (hög temperatur) silikon runt basen av termostathuset. Fast packningen termostathuset till botten av höljet. Se till att hålen i packningen stämmer med hålen i höljet. Silikonet håller packningen på plats.
9

Sänk termostathuset tillbaka över termostaten och på motorblocket. Skruva fast de två fästskruvarna i huset och motorblocket. Dra åt bultarna med Ratchet och uttag. Skjut tillbaka slangen på termostathuset porten. Placera slangklämman tillbaka över slangen och hamnen. Dra slangen ner tätt med platt skruvmejsel.
10

Flytta till toppen termostat och upprepa exakt samma steg som beskrivs ovan för byte av termostat. Börja med att följa upp kylarslangen från kylaren till termostathuset porten. När båda termostaterna har ersatts, står jack på framsidan av Altima tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
11

Fyll kylaren med frostskyddsmedel och vatten tills vätskenivån stabiliseras på toppen av radiatorn påfyllningsröret. Lämna kylarlocket av och starta motorn. Vänta på vätskenivån i kylaren för att släppa när motorn når sin arbetstemperatur.
12

Fortsätt lägga frostskyddsmedel och vatten till kylaren när motorn är igång tills vätskenivån stabiliseras på toppen av radiatorn igen. Titta inuti kylarlocket och se till att vätskan är i rörelse. Detta tyder på att det cirkulerar och att båda termostaterna är öppna.
13

fortsätta att titta på vätskenivån i kylaren för ytterligare fem eller tio minuter. Om vätskenivån fortfarande stabiliseras på toppen av kylaren, stänga av motorn. Om inte, fortsätt lägga kylvätska tills vätskenivån inte stabiliseras på toppen av radiatorn.
14

Skruva av kylarlocket tillbaka till kylaren och kontrollera de övre och undre termostaten höljen för eventuella läcker. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70060.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.