Hur man byter en termostat i en Ford Bronco

När din Ford Bronco blir överhettad, är det oftast på grund av ett fel med den mekaniska termostaten som är placerad inne i insugningsröret. Detta kan vara skadligt för din Bronco om du använder det för dragande en släpvagn eller om du har ändrat den genom att lägga en lift kit och större däck. Med den extra stress på motorn, om den blir överhettad, kan det kosta tusentals att reparera. Byte av termostat med en som reglerar temperaturen korrekt kommer att förhindra allt detta från att hända. Saker du behöver
Wrench
termostat
Termostatpackning
bandklämma
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta klippet säkrar den övre kylarslangen till termostathuset. Höljet skruvas fast på insugningsröret av Bronco. Ta bort klippet genom att klämma ihop ändarna och dra sedan kylarslangen från insugningsröret.
2

Ta bort termostathuset genom att lossa de två skruvarna som håller den på insugningsröret med en hylsnyckel. Dra upp på huset för att skilja den från insugsröret.
3

Dra den gamla termostaten packningen utanför insugningsröret av Bronco och kassera den. Placera den nya termostaten packningen på insugningsröret.
4

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och placera det nya i insugningsröret. Termostaten är inte skruvas på plats. Den sitter på en bearbetad läpp insidan av insugningsröret.
5

Placera termostathuset på insugningsröret och skruva den på plats.
6

Placera en bandklämma på kylarslangen och skjut tillbaka slangen på termostaten intaget. Fäst klämman genom att dra den medsols med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69532.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.