Anledningar till varför du luktar glykol i bilen

Om en söt doft besläktad med lönnsirap genomsyrar din bil och du vet ingen som äter pannkakor i baksätet, är det dags att söka mekanisk uppmärksamhet. Denna sjukligt söta lukten är långt från ätliga. Det kan vara från giftig vätska etylenglykol, annars känd som frostskyddsmedel eller kylvätska. Det finns flera tänkbara orsaker till lukt. De allt härrör från en läcka i kylsystemet under huven. Läckage i värmeelementet

mest troliga orsaken till lukten är en läcka i värmeelementet, vilket är en anordning som är monterad bakom instrumentbrädan som är ansvarig för uppvärmning av passagerarutrymmet i fordonet. Det finns flera indikationer på en läckande värmeelement. Den första är lukten, och du kanske eventuellt märka en ogenomskinlighet i luften i kupén tillsammans med en fet film på insidan av vindrutan. Dessutom, kan golvet i framsätet område vara fuktigt eller det kan till och med vara en pöl på det.
Läcka i ett rör eller slang

En mindre sannolik orsaken är att det kan finnas en läcka i rör och slangar av motorns kylsystem. Efter att bilen har stått stilla ett tag i ett garage eller uppfart, kontrollera droppar under det. Kylvätska finns i två färger: orange, för det förlängda livet sorten, och grönt för normal variation. Vätskan är vattnig men känns oljigt.
Andra läckor

bilens kylare, kylarvätska bostad eller topplockspackning också kan ha en läcka som kan orsaka en svag doft av kylvätskan i fordonet. Droppar från läckor kan löpa längs utsidan av rören innan de faller till marken, så det kan vara en utmaning att fastställa källan till läckan genom att titta på pölar. Ändå, öppna huven och kontrollera kylvätskenivån. Om det är lägre än normalt, finns det en chans att du har en läcka, och du bör lägga tillräckligt för att få det inom det normala intervallet. Om kylsystemet har läckt ut mycket av sin vätska, finns det anledning till oro för att din motor kommer att överhettas. Kolla din instruktionsbok för anvisningar för att lägga till kylmediet, som varje biltillverkaren specifikationer. En ansedd bil tekniker kan utföra ett trycktest på systemet för att fastställa källan till läckan exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69447.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.