Hur man byter Radiator på en 1997 Jeep Grand Cherokee

Radiatorn på en Jeep Grand Cherokee kan ta en hel del övergrepp, mellan att köra off road och bara cruising genom kvarteret. Om radiatorn blir ett hål i den, då din motor inte dämpas effektivt, vilket skulle kunna skada potentiellt det. Den fix är att byta ut kylaren. I det här fallet är projektet fordonet en 1997 Jeep Grand Cherokee med 5.2l V8-motor, men processen är liknande för andra Jeep-modeller. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel uppsättning
Replacement radiator
50-50 färdigspädd kylvätska

Visa mer instruktioner
1

Låt motorn svalna i tre till fem timmar före arbeten på kylsystemet. Öppna dräneringspluggen på toppen av värmeelementet med handen. Ställ en dropplåt under kylaren, öppna sedan petcock på botten så att kylvätskan rinna.
2

Unbolt gallret förstärkande panelen vid toppen av radiatorn med Ratchet och ställa panelen åt sidan. Lossa slangklämmorna på övre och undre kylarslangar på kylaren och dra linjerna av radiatorn. Lossa överföring svalare linjerna på kylaren med den inställda linje skiftnyckel.
3

Dra de elektriska anslutningarna till fläkten med hjälp av händerna. Unbolt bultarna radiator support via spärrfunktion, dra sedan stödet från motorn. Avlägsna kylaren fästa bultarna också, lyft sedan kylaren upp och bort från fordonet.
4

Installera det nya kylaren i kärnan stöd med händerna. Sedan installera kylaren fästa bultarna, radiator bultar support och galler förstärkning panel med spärrfunktion.
5

tillbaka de övre och undre kylarslangar hjälp av skruvmejsel. Anslut inga elektriska anslutningar med händerna. Öppna sedan locket på kylaren och fyll den med den förspädda kylvätska. Slå på motorn och låt den gå i 10 minuter med värmaren inställd på hög position. Efter 10 minuter, stäng av bilen och låt den svalna i en timme. Öppna kylarlocket när det är kallt vid beröring och tillsätt kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69411.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.