Felsökning den Kylsystem i en VW Jetta

Att veta hur kylsystemet fungerar hjälper dig att diagnostisera problem. I korthet samlar kylvätska värme när den passerar genom motorn och avger värme när den går i kylaren. Kylanordningar främst cirkulera frostskyddsvätska, innehåller det eller reglera dess temperatur. Felsöka kylsystemet i en VW Jetta genom att regelbundet inspektera kylsystem enheter. Gå med en mekaniker för följande åtgärder som gäller för de flesta årsmodeller. Instruktioner
1

Inspektera vattenpumpen för läckage. Din vattenpump håller kylmedel rör sig genom värmeelementet, kylare och motor. En svag lukt av frostskyddsmedel eller fläckar av kylvätska under din Jetta när parkerad under en kort period är tecken på en trasig vattenpump.
2

Kontrollera slangar för läckor, sprickor, torrhet eller kollapsar. Detta innefattar övre och undre kylarslangar, värmare och slangar bypass och grenrör slangar kylvätska. De övre slangar, till exempel, är ungefär 2 inches bred och transport kylvätska mellan kylaren och motorn. En skadad slang orsakar fel i kylsystemet.
3

Undersök din frostskyddsvätska nivå. Låg kylvätskenivå kan leda till överhettning. Med låga nivåer, sätta frostskyddsmedel i expansionskärlet reservoaren. Lägg förlängd livslängd rekommenderat frostskyddsmedel i 5 år eller 150.000 kilometer till reservoaren. Detta gäller för de fyrcylindriga och sexcylindriga motorer.
4

Ta frostskyddet och spola systemet att felsöka kylproblem. Se till att avyttra kylvätskan ordentligt eftersom den färgglada doftande vätska lockar djur och små barn. Intag kan vara dödligt.
5

Titta på kylarlocket för att se om den är trasig. Ett skadat lock kan urholkas eller innehåller korrosion. Få en mekaniker för att använda ett tryck testare eller en adapter för att granska den gemensamma jordbrukspolitikens tryckklass och drift. Byt ut en defekt lock omgående.
6

Tvätta och skölj framsidan av kylaren eftersom smuts, stenar, löv och annat skräp suger in ventilerna på din radiator vid körning. Detta leder till överhettning. Använd en diskborste, diskmedel och en vattenslang för att rengöra din radiator front.
7

Testa termostaten för att se om det fastnar. Identifiera en fast termostat med konstant låg temperatur avläsningar eller toppar mellan höga och normala temperaturer. Vanligtvis kan du hitta din termostat inuti huset på motorsidan av den övre kylarslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69243.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.