Hur man berättar en termostat behöver bytas ut i en bil

Diagnostisera en termostat fel i en bil kan vara en utmaning eftersom en termostat kan misslyckas i öppet läge eller stängt läge och båda frågor har olika symptom. Dessa symptom också kanske inte alltid utesluta andra komponenter i kylsystemet. Utesluta andra mekaniska fel kommer att göra det lättare att sätta fingret på termostaten som en fråga. Det fina med felsökning av kylsystemet är att den inte kräver verktyg, men det kan kräva tillgång till en mekaniker som kan testa en check-motorn ljus. Saker du behöver
Motor-kodläsare
Tillgång till en radiator flush
Visa fler instruktioner
Ingen värmen inne i kabinen
1

Inspektera främre passagerarsidan golvet för några tecken på frostskyddsmedel. Frostskyddsvätska är gul, orange eller grönt och har en söt doft. Om du hittar frostskyddsmedel på golvet, har värmeelementet krånglade och läcker. Termostaten kommer inte att orsaka detta ska ske. Byt ut värmeelementet.
2

Inspektera fläktmotorn genom att vrida motorn på. Med motorn på, vrid värmefläkten på full blast. Inspektera ventilerna för att se om luft blåser ut. Om luften inte blåser ut, byta fläktmotorn. Termostaten kommer inte att hindra fläktmotorn från att arbeta.
3

Undersök insidan vindrutan för en fet film. Kör fingret över glaset där avfrostning fläkt skulle driva luft på vindrutan. Om en fet film är närvarande på vindrutan är värmaren kärnan igensatt. Spola värmeelementet eller ersätta den. Termostaten kommer inte orsaka detta.
4

Byt termostaten om inspektionen av passagerarsidan brädan, fläktmotor och besiktning av insidan vindrutan inte ge positiva resultat. Termostaten reglerar temperaturen av frostskyddsmedel som strömmar in i värmeelementet. Om termostaten inte fungerar i öppet läge, kommer frostskyddsmedel flöde genom värmeelementet obegränsad och värmaren kommer inte att producera värme.
Motorn blir överhettad
5

Starta bilen och tillåta temperaturmätaren att nå halvvägs. Inspektera för en check-motorn ljus. Om en check-engine lampan tänds, ta bilen till en auktoriserad serviceverkstad och få dem diagnostisera check-motorn ljus. Om koden indikerar att termostaten inte har fungerar, byt ut termostaten. Det är möjligt att köpa en kodläsare från många populära bil-delar återförsäljare och diagnostisera koden om du väljer att göra så. Men om du inte planerar att använda en kod läsare på regelbunden basis kostnaden kan vara oöverkomliga.
6

Kontrollera kylaren för vätskenivåer. Det enklaste sättet att göra detta är att kolla tanken radiator overflow. Om tanken är halvvägs full, är radiatorn fullständig och kommer att kyla motorn som vanligt. Om overflow tanken är tom, inspektera kylaren och fyll vid behov. Med kylaren fylls, köra motorn och inspektera för överhettning.
7

bort termostaten från termostathuset och sedan skruva fast termostathuset på plats igen. Starta motorn och inspektera den för överhettning. Om motorn inte överhettas med den bort termostaten, byt ut termostaten. Om motorn inte överhettas, är frågan inte med termostat. Inspektera termostaten-relä.
8

Spola kylsystemet. Motorn har små passager insidan av det som frostskyddsmedel flödar även för att hålla intaget och motorblocket svalnat. Dessa passager kan täppa, förhindrar vätska från att passera genom motorn. Efter spolning av motorn, inspektera för överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69575.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.