Hur man byter en 1986 GMC Truck 5.7L Termostat

Termostaten på 1986 GMC 5,7-litersmotorn är ett kylsystem anordning som styr flödet av kylvätska in i motorn när temperaturen ökar över det normala. Det är viktigt att byta ut enheten vid de första tecknen på oegentligheter motortemperaturen eller överhettning. När motorn temperaturen stiger, kommer termostaten öppnas automatiskt och tillåta flödet av kylmedel från kylaren att komma in i motorblocket. Byta denna billiga delen är enkel, och därigenom kan förhindra att motorn överhettas och orsaka dyra motorskador. Saker du behöver
Packning skrapa termostat
Byte och packning
5-liters hink
fordonsramper (2)
Visa fler instruktioner
1

Kör trucken upp på fordonsramper långsamt och dra åt parkeringsbromsen. Blockera bakdäcken använder stoppklossar för att förhindra den från att rulla, som en extra säkerhetsåtgärd.
2

Låt motorn svalna helt innan du utför termostaten ersättare. Sätt på dig skyddsglasögon och ta bort kylarlocket för att lätta på trycket från kylaren, slang och kylsystem.
3

Koppla både de negativa och positiva batterikablarna. Placera ren 5-liters hink under radiatorn avtappningspluggen för att fånga den avrunna vätskan.
4

Reach under den främre änden och lossa avtappningspluggen (bult) med en hylsnyckel. Tappa ut bara tillräckligt med frostskyddsmedel tömma ut den övre kylarslangen som fäster till termostathuset locket. Dra åt avtappningspluggen.
5

bort förgasaren renare och filtret genom att skruva loss muttern centrum vingen med handen. Koppla övre kylarslangen där den fäster termostathuset locket. Det hålls på plats av en squeeze-typ klämma. Håll den andra änden som ansluts till fast kylaren.
6

Avlägsna bultarna som fäster locket till fördelaren med hylsnyckel. Knacka försiktigt på locket med en hammare för att bryta förseglingen eller bända bort det med en platt skruvmejsel. Ta bort locket och ställ den åt sidan.
7

Skrapa bort den gamla packningen, skräp och lim från locket och termostat öppningen med en packning skrapa. Var noga med att inte låta något skräp att komma in i motorn öppningen.
8

Testa den nya termostaten innan du installerar det att vara säker på att det är fungerar felfritt. Fyll en 4-tums-djup skål med mycket varmt vatten. Ta termostaten upprätt med dina tänger och håll den i varmt vatten, var noga med att täcka hela enheten. Termostaten ska öppnas omedelbart, vilket indikerar att den fungerar ordentligt.
9

Applicera en tunn sträng av packning lim på ersättare packningen. Placera packningen direkt på termostaten öppningen på grenröret. Var noga med att korrekt rikta in monteringshålen så att termostaten sitta ordentligt och för att undvika läckage.
10

Sätt i det nya termostaten med fjäder nedåt in i motorn. Placera försiktigt locket över termostaten och fäst den på plats med bultar, försiktigt så att inte flytta packningen.
11

Anslut kylarslangen och fäst den på plats med hjälp av squeeze klämma. Byt förgasare renare och filter enhet.
12

återansluta båda batterikablarna, starta motorn och häll sedan den avrunna frostskyddsmedel tillbaka in i kylaren. Låt motorn gå i flera minuter medan du letar efter läckor. Toppa med extra frostskyddsmedel vid behov och byt påfyllningslocket.
13

Ta bort stoppklossar och försiktigt köra lastbilen bort av fordonsramper.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69816.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.