Hur du ändrar vattenpumpen på en 1996 Nissan Maxima

Vattenpumpen i din Nissan Maxima är ansvarig för att skicka motorns kylvätska genom motorn. Du måste byta ut en dålig för att förhindra att bilen motorn från överhettning. Den 1996 Maxima använder en dubbel-overhead-cam motor. Denna speciella motortyp har vattenpumpen döljs av delar av kamkedjan lock, vilket kommer att göra att ta bort och byta pumpen mycket svårare än med vissa andra modeller. Rådgör med din mekaniker innan du börjar. Saker du behöver
Tänger
stor behållare
Wrench
Breaker bar och uttag
Engine hissa
M8 bultar
Rag
Aceton sälja Grease
tätningsmedel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla ur bilens negativa batterikabeln.
2

Tappa ur kylvätskan genom att öppna avloppet montering på botten av radiatorn med en tång och låta kylvätskan rinna ut i en stor behållare. Flytta behållaren till dräneringspluggarna på motorblocket och dränera resten av kylvätska därifrån.
3

Ta drivremmarna genom att lossa sina nötter spännare lås och bultar justeringsfötter med en skiftnyckel och glider banden av remskivorna
4

Demontera drivremmen kabelstyrrullen fäste och den högra motorfästet med sina fästen -. stödja motorn från ovan med en lyftanordning eller motor fixturen, ta bort det övre fästet och genom-bult med nyckel, höja motorn högre och ta bort den nedre konsolen och montera.
5

Demontera transmissionskåpan kedjespännaren och vattenpumpen locket från kamkedjan lock .
6

Tryck på kamkedjan s kolven inåt. Mata in en lämplig storlek stift i spännaren hålet för att låsa den på plats. Vrid vevaxeln 20 grader moturs med en breaker bar och uttaget på remskivan för att lossa vattenkedjan pumpens drev.
7

bort pumpens två fästbultarna med en skiftnyckel. Sätt två M8 bultar som är tre till fyra inches lång i bulthålen och dra åt dem jämnt tills de tvingar pumpen ur motorn.
8

Tvätta av eventuell korrosion och tätningsmedel med en trasa med aceton eller thinner. Rengör och ta bort alla spår av tätningsmaterial från motorns yta.
Installation
9

Montera nya O-ringar på ersättare pump och applicera ett tunt lager fett på ringarna.
10

Fäst pumpen på motorn och dra åt bultarna för hand först, med hjälp av en liten mängd tätningsmedel på gängor. Dra åt bultarna i kvarts varv steg till mellan 61 och 86 foot-pounds.
11

Vrid vevaxeln 20 grader medurs med breaker bar och uttag för att spänna kamkedjan runt vattenpumpen drevet.
12

bort stiftet från tidpunkten kedjespännaren. Rengör locket vattenpump och spännare lock, tillämpa tätningsmedel ot dem och installera dem igen på kamkedjan lock.
13

Installera rätt monteringssida motorn med dess bultar och fästen och sedan sänka motorn lyften. Sätt tillbaka drivremmen kabelstyrrullen fäste
14

Sätt tillbaka drivremmar -. Kontrollera bruksanvisningen för dirigeringsväg -. Och dra åt dem med skiftnyckeln på skruvar /muttrar

15

Fyll kylvätska på kylaren påfyllningsröret, med en frisk blandning av vatten och frostskyddsmedel om den gamla kylvätskan är förorenad.
16

Anslut batterikabeln.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69571.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.