Om motorolja

En oljebaserad produkt, är motorolja avgörande för funktionen av förbränningsmotorer och turbinmotorer. Det hjälper smörjning och värmebeständighet som är nödvändig för en korrekt funktion av motorer. Det finns en mängd olika typer av motorolja, differentierade genom sin viskositet och pekar flash. Framtiden för motorolja förändras som biologiskt nedbrytbara produkter blir tillgängliga och syntetiska oljor växa på marknaden. Funktion

En integrerad del av förbränningsmotorer, fungerar motorolja som smörjmedel i delar som kommer i kontakt med varandra och skapar friktion. Olja skapar en film av smörjning mellan rörliga delar och minimerar direktkontakt. Bensinmotorer nå temperaturer på 320 grader medan diesel når 600 grader F. Utan den skulle en motor nöta bort delar och värme till nivåer som skulle påverka bränsleförbrukning och motoreffekt. Dess frånvaro kan möjligen leda till motorns fulla failure.Sludge och samlas inuti vevhuset där oljan finns. Denna olja kanaliseras genom ett oljefilter för att avlägsna dessa farliga komponenter. Dock behöver motorolja som helt förändrats från en motor med jämna mellanrum.
Typer

Motorolja är en tjock petroleumkolväte härrör från de tyngre delarna i råolja. En viktig faktor av motorolja är ts viskositet. Viskositet mäter förmågan hos oljan att flyta på rätt sätt i olika förhållanden. Eftersom en förbränningsmotor måste börja i extrem kyla, dess viktigt att oljan strömmar vid låga temperaturer. Olja måste behålla en hög flampunkt också. Eftersom det är en petroleumprodukt, är det brännbart. Men en brand i en motor uppenbarligen en negativ händelse, så flampunkten för motorolja är en viktig faktor i manufacture.Each typ av motorolja ges en beteckning som definierar dess viskositet rating samt dess flampunkt.
Addera Funktioner

American Petroleum Institute ansvarar för reglering av motorolja och fastställa standarder för viskositet och pekar flash. De flesta moderna motoroljor inkluderar rengöringsmedel för att hålla en motor ren. De har också ändrats genom bearbetning från deras infödda naturen. Forskare har hittat sätt att hydrokracka kolen och producera fraktionsdestilleras petroleum.European regulatorer har ändrat sin metod för framställning av olja för att skapa smörjmedel som kan pågå mycket längre än traditionella inslag. Volkswagen använder nu en motorolja som kan pågå i upp till två år utan att ändras.
Överväganden

En annan design för motorolja behövs för turbinmotorer. Till skillnad från förbränningsmotorer, turbiner är naturligt balanserade roterande maskiner som minimerar påfrestningar sätta på sina komponenter. Detta skapar ett system där insättning kontroll och korrosion minimeras. En turbin gör nå en mycket hög temperatur, men skapar en situation i vilken motorolja måste ha en mycket hög flampunkt. På grund av konvektiv kylning under drift, är värmen av en turbin ganska låg, men ökar betydligt när maskinen är avstängd.
Betydelse

Syntetisk motorolja var först utvecklats av tyska forskare i andra världskriget på grund av brist på olja i landet. Forskarna fann att syntetmaterial kan fungera vid lägre temperaturer på grund av bristen av vax i sin makeup. Det var inte förrän på 1970-talet som syntetiska motoroljor började marknadsförs till consumers.In Förutom syntet, har biologiskt nedbrytbar motorolja tillverkad av animaliska fetter börjat nå konsumentmarknaden. Dessa oljor är förnybara och icke-skadliga för environment.In den tidiga tjugoförsta århundradet, blev avancerade processer för att vända används plast till en klar motorolja effektivt. Detta ger en möjlighet att återvinna miljöfarliga plaster och minska förbrukningen av naturliga fossila bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69275.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.