Hur att reparera termostaten på en 1993 Thunderbird

Termostaten på 1993 Thunderbird trots små har ensamt ansvar för att se till att motorn svalnar korrekt. När motorn värms upp termostaten öppnar för att tillåta kylmedel att passera genom den till kylaren för att minska motorns temperatur. En skadad termostat som inte öppnas kommer att orsaka att motorn överhettad, t som leder till mekaniska fel. Om din termostat har blivit obrukbar, måste den bytas ut omedelbart. Reparationen kan göras hemma med några verktyg på mindre än 45 minuter. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Tänger
plast spackel
Shop termostat rag hotell med packning
ATV tätningsmedel
3/8- tums-enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kylarlocket och placera en kastrull kylvätska drain under kylaren. Öppna avtappningspluggen på kylaren och dränera 1/4 av kylvätska i kylvätskan tråget. Om du räknar till 60 när kylmediet rinner, kommer 1/4 av det har tömt när du är klar räknar. Sedan, snabbt stänga avtappningspluggen.
2

Följ översta kylarslangen över till dess anslutning på termostathuset. Använd en hylsnyckel för att lossa klämman bulten som håller slangen på plats. Skjut klämman tillbaka på slangen 5 inches. Vissa motorer modeller använder en fjäder-spänning klämma att fästa slangen till termostathuset. För att lossa fjädern-spänning klämma använda en tång för att pressa de små metallflikarna på klämma ihop medan du flyttar tillbaka klammern på slangen. Addera 3

Dra den övre kylarslangen off termostathuset. Så snart slangen lossnar omedelbart, lyfter slangen högkant. Detta kommer att tillåta någon kvarvarande kylvätska i slangen att återfyllningen i kylaren istället för att läcka på marken.
4

Lossa och ta bort de två fästbultarna som håller termostathuset på plats. Avlägsna höljet från fästet läge.
5

Vänd termostathuset över och du kommer att se termostaten inuti det. Lossa termostaten genom att vrida den moturs för att låsa upp den från termostathuset.
6

Skrapa bort alla gamla tätningsmedel och eventuella återstående bitar av packningen med en plast spackel. Använd inte något vasst att göra detta inte ens en platt skruvmejsel.
7

Torka termostathuset torrt med en trasa och sätt in den nya termostaten i läge. Lås termostaten på plats genom att vrida det medurs tills det tar stopp.
8

Applicera en sträng ATV tätningsmedel runt plana monteringsytan termostathuset och sedan placera packningen på sträng av tätningsmedel på bostäder. Placera en annan sträng av ATV tätningsmedlet direkt på packningen placera sedan termostathuset tillbaka på sitt monteringsläge på motorn.
9

Dra båda termostathuset s bultar för hand tills de är ordentligt. Ställ din 3/8-inch-drive momentnyckel till 18 Nm. och därefter fast bultarna på plats.
10

Sätt tillbaka övre kylarslangen till termostathuset och returnera dess klämma ordentligt på plats. Refill din radiator kommer kylvätska från avloppet pan och sedan tillbaka kylarlocket. Låt tätningsmedlet att ställa upp i 2 till 3 timmar börjar sedan Thunderbird motor och kolla termostathuset läcker. När motorn når normal arbetstemperatur och det fortfarande inte finns några läckor, ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69602.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.