Hur du ändrar en termostat i en Kia

Hålla din Kia igång kall är så enkelt som att se motorns termostat ordentligt fungerar. Om du har märkt att kabinen insidan av din Kia inte riktigt kommer att värma upp, kan din termostat ha fastnat i öppet läge, låter för mycket frostskyddsmedel i motorn. Om du är Kia har varit överhettning, är termostaten troligen fastnat i stängt läge. Detta förhindrar vätska från att rinna genom motorn. Båda situationerna kan bli kostsamt om inte åtgärdas. Saker du behöver
termostat
Termostatpackning
Ratchet drivrutin
Ratchet förlängning bar
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet huva på din Kia och lokalisera kylaren slang som är ansluten till toppen av kylaren. Den andra änden av kylröret ansluter till termostathuset. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort klämman som håller kylarslangen på termostathuset. Det är möjligt att en del kylarvätska kommer att köras av höljet och /eller slangen. Detta är normalt och mycket lite skulle läcka ut.
2

Ta bort termostathuset genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Beroende på motor som är i din Kia du kan behöva använda en ratchet förlängning bar (ofta kallad en breaker bar) för att komma åt skruvarna. När bultarna tas bort kan du lyfta termostathuset bort av termostaten.
3

Dra termostaten ur insugningsröret och ersätta den med en ny. Se till att du sätter den nya på med rätt sida upp. Detta kommer att säkerställa att termostaten fungerar korrekt.
4

Dra den gamla packningen termostathuset bort av insugningsröret. Du kan behöva en skrapa för att ta bort. Detta beror på fordonets ålder. Om fordonet är äldre, har blivit packningen sannolikt mjuk och kan fastna på grenröret. Alla av den gamla packningen måste tas bort för att förhindra läckage. När packningen tas bort, ersätta den med en ny.
5

Bolt termostathuset på plats och anslut kylarslangen. Vrid Kia på och låt den gå tills motorn har värmts upp. Kontrollera basen av termostathuset för eventuella läckor i packningen. Om det läcker, dra åt bultarna termostathuset hårdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69423.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.