Automobile Kylvattenpumpar Problem

Ett kylsystem passerar ett flytande kylmedel från kylaren genom motorblocket. Den returnerar sedan den uppvärmda vätskan till kylaren där den förlorar värme genom atmosfären. Fläkten blåser luft genom kylaren möjliggör kylprocessen. Det flytande kylmediet kan vara vatten eller en kombination av vatten och frostskyddsmedel. När systemet inte fungerar korrekt, kommer en motor överhettas, vilket kan skada andra vitala processer i din bil. Det är viktigt att ta itu med kylning bilmotor frågor så snart som möjligt. Bad Packning Head

En felaktig packning är en vanlig orsak till en inre kylvätska läcka. Den topplockspackning kan läcka vätska i en cylinder eller vevhus, späda oljan och skadar lagren i din motor. Detta läckage kan förorena tändstiften, vilket resulterar i vit rök från din avgasröret. Testning för att avgöra om du har en allvarlig läcka innebär kontroll av kylsystemet trycket. Om trycket är lågt, existerar läckan. Lägga sealer till kylsystemet kan ge tillfällig lindring, men så småningom topplockspackning behöver bytas. Orsaker till topplockspackning skador inkluderar en överhettning motor. Den värmeutvidgning som sker under överhettning kan komprimera och delar skador av packningen, orsaka läckaget.
Radiator Leak

Radiatorer utveckla läcker runt övre och nedre slanganslutningar som svar på motorns vibrationer. Gavlar är en annan webbplats som kan generera en läcka. För aluminium radiatorer, kommer denna läcka visas där kärnan kompisar till gavlar. Med en koppar kylare, kommer lodet bryta sig loss från kärnan. Gammal kylvätska äter genom metall delar av en radiator, vilket orsakar ett litet hål som läcker kylvätska. Symtom på en radiator läcka är lätta att upptäcka. Fluid kommer att droppa från under bilen och poolen som bilen sitter. Motorn kan överhettas ofta, även efter påfyllning av radiatorn.
Bad Vattenpump

Vattenpumpen är ansvarig för att skjuta kylvätska via bilens systemet. Vattenpumpar misslyckas vanligen om axeltätningen börjar blöda eller raster impeller. Tätningen av vattenpumpen hindrar kylvätskan läcker förbi lagret. Tätningar kommer att bära med tiden från rost eller föroreningar som cirkulerar genom systemet. Standarden vattenpumpen kommer att pågå genom 100.000 miles eller mer. System för en otillräcklig vattenpump inkluderar en pump axel som visar synliga vingla, buller från lagren, kylvätskeläckage och en överhettning motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69400.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.