Konvertera en V6 S-10 eller S15 till en V8

Detta är faktiskt en enkel konvertering till en mekaniker bevandrade i att byta motorer. Det är ett utmärkt sätt att få lite schwoop ur din S10. Innan du börjar, se till att V8 har byggts om, eller som du har köpt den från en trovärdig källa, som är, du vet historien om motorn. Saker du behöver Review, en S10 eller S15 med en 2,8 V6 (mitten till slutet av 80-kaross) katalog Ett litet block Chevy (350ci) V8 motor - företrädesvis 1972 eller äldre
V8 konverteringssats
Högt vridmoment starter
V8 S10 kylare och fläkt kit
Flexibel överföring oljestickan
TH350 växellåda
Flowmaster ljuddämpare
New avgasröret (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Töm alla vätskor ur båda motorerna. Ta bort alla yttre delar, såsom generatorn, servopumpen, kompressor, luft pump, startmotor, kylare och fläktar. Dra alla plug-ins.
2

unbolt transmissionen från motorn. Använda en motor hissa, ta bort motorn. Du kan ta bort alla kablar till datorn och datorn. Om du tror att du kanske vill konvertera tillbaka vid ett senare tillfälle, är det lämpligt att lämna alla kablar intakt. Du kan också välja att ta bort rutan styrväxeln och styrstång. Beroende på rubrikerna, kan du behöva sätta styrningen genom rubrikerna, när rubrikerna är på.
3

Bolt dina nya fästen till V8. Använda motorn hissa, installera V8. Montera den i fästena, och kontrollera att motorn "dubbelklick" i transmissionen. Du bör höra ett clunk, Klonk ljud när de två sitter ihop ordentligt. Bolt överföringen till den nya motorn. Skruva fast motorn i lastbilen via motorfästen.
4

Montera headers, den flexibla transmissionen rör och tillbehör. Om gasvajern är att ha svårt att göra det runt baksidan av motorn, omdirigera den så den inte kinkar.
5

Fyll alla vätskor på din nya motor. Om detta är en nyligen ombyggd motor, följ tillverkarens rekommendationer för att bryta i kammen (allmänhet, när den är igång och tidpunkten är rätt, tomgång motorn på ca 2.000 till 2.500 rpm under 20 minuter). Detta steg är viktigt och du måste följa cam tillverkarens rekommendationer.
6

Många andra justeringar, kontrollera tätheten vid hög tomgång paus i tid och lyssna efter missljud. Om du är nöjd med hur din motor är inställd och det verkar vara igång bra, ta det för en provtur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68998.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.