Var Är IAC på en '02 V6 Dodge Dakota?

Dagens fordon är utrustade med ett antal ställdon som tillåter motorn att köra effektivt. Den tomgång luftstyrventil gör att datorn kan hålla rätt tomgång när olika belastningar på motorn. Din 2002 Dodge Dakota med V-6 motor kan ha problem tomgång om detta misslyckas eller blir smutsig. Byta tomgångsmotor själv kan du spara pengar över att ta bilen till en verkstad. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Gasspjällshus renare
Ratchet
Torx-huvud uttag
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven. Ta bort röret luftintaget genom att skruva loss vingmuttern på övre delen av motorn. För att hitta detta följer svart plast intag rör från luftfiltret till toppen av spjällhuset. Lyft framsidan av luftintaget huset tills det rensar vingmuttern stud och dra kåpan mot dig, frigöra den från det stoppbygel på spjällhuset. Flytta den till passagerarsidan av spjällhuset. Inspektera packningen ovanpå spjällhuset och byt ut den om den är skadad eller sprucken.
2

Lokalisera tomgångsmotor på vänster sida av spjällhuset. Den har 4 trådar som går till det. Det finns en grå /röd tråd, en gul /svart kabel, en brun /vit tråd, och en violett /svart kabel. Ta bort kontaktstycket genom att lyfta låstungan. Ta bort de två torx skruvarna från tomgång luftreglerventilen. Avlägsna tomgång ventilen luft kontroll från spjällhuset. Du kan behöva vrida den när du tar bort den.
3

Rengör kol uppbyggd från tomgångsmotor fästhålen med spjällhuset renare. Installera den nya tomgångsmotor. Dra åt fästskruvarna till 60 inch pounds, med en momentnyckel. Installera den elektriska kontakten genom att snäppa den på plats.
4

Montera kanalen luftintaget i klämman på baksidan av spjällhuset. Tryck ner på framsidan av huset tills vingmuttern stud är synlig. Installera vingmuttern för hand tills den är tät. Starta motorn medan du håller gaspedalen ned något för att rensa ut någon överdriven renare spjällhus från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68867.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.