Hur man byter CD-växlaren i en 2002 Acura MDX

Vad är Acura MDX? Är det en SUV med tredje raden sittplatser, eller är det en fyrhjulsdriven minibuss med en lift kit? Tja, det började som en Acura TL, och växte därifrån in i Odyssey minivan. Från minivan, lagt Honda sin VTM fyra-wheel-drive system och några inches av markfrigången - vilket gör det till en SUV. Men denna SUV har tredje raden sittplatser, vilket slags gör det en kombi. Men, vad du än vill kalla det, var MDX en uppgradering över Honda Pilot, och kom med flera bekvämligheter att piloten inte gjorde, inklusive en CD-växlare inbyggd i radion huvudenheten. Saker du behöver
Trim borttagningsverktyg eller motsvarande Skruvmejslar
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Record stöldskydd kod för din radio och navigationssystem. Om du inte har koden, tryck och håll nej. 1 och nr. 6 knappar på radion och slå på den. Fortsätt att hålla knapparna tills radion visar sin fem-siffrig kod. Ring din lokala Acura återförsäljare och ge dem koden, de kommer söka i databasen och hitta koden fabriken säkerhet för din radio
2

Ta bort dekorpanelen omger radio, navigation skärmen och A. /C kanaler. Du ska använda en Acura-certifierad, plast brytjärnet att ta bort detta trim, men kommer en vanlig skruvmejsel med spets insvept i eltejp göra jobbet om du är försiktig. Hursomhelst, arbeta dig pry bar runt kanterna på kåpa, och poppa loss.
3

Ta bort de sex sexkantsskruvar som fäster radio /nav-system modul till instrumentbrädan och dra enheten ut. Lossa selens kontakterna på radion, och ta bort koaxialkabeln radioantenn. När du har enheten ut, ta bort de tio skruvarna som håller radio /cd-växlare till navigationsdisplayen. Du hittar fyra på varje sida parentes, och en annan, vertikal skruv bakom radion fascia.
4

Installera din nya radio /CD-växlare på konsolerna som du tagit bort den gamla. Återanslut pluggarna ledningsnätet och koaxialkabeln, och skjut den monterade modulen i instrumentbrädan. Fäst den till instrumentbrädan med skruvarna, och Tryck fronten på plats med handflatan. Vrid tändningen till läge "på", och ange koden radion säkerheten när du blir ombedd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68837.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.