Hur man tar bort en 2002 Buick Lesabre Dash

Liksom de tidiga generationerna av CAMRO s 2002 Buick Lesabre har en skvätt pad slags ovanpå instrumentbrädan. Detta skulle normalt inte någon roll alls förutom flesta GM dash pads är kända för att torka ut och buckling eller sprickbildning från UV-strålar efter år av utomhusparkering. Det är vanligt trodde att de flesta instrumentpanelen är alla en konsol och måste bytas ut i sin helhet, men sanningen att säga finns det endast ett fåtal fästen och ett par dolda som fäster ovanpå instrumentbrädan till resten av konsolen. Arbeta insidan av ditt Lesabre kräver omsorg och noggrannhet, som plast trim bitar är lätta att bryta. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Hylsnyckelsats
Ratchet
Trim stick
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1 < p> Lyft huven och stödja det. Koppla bort den negativa batterikabeln följt av den positiva kabeln med en hylsa och spärrskaft. Vänta minst fem minuter för Airbag-systemet för att lösa, så att du säkert kan arbeta runt krockkuddarna. Ta bort vänster och höger vindrutan stolpeklädseln bitar med trim borttagningsverktyg.
2

Bänd uppåt på defroster gallret på baksidan av instrumentbrädan med trim borttagningsverktyg, eller en platt skruvmejsel inslagna med en trasa. Var försiktig så att du inte skadar grillen eller instrumentbrädan pad, om den inte ersätts. Bänd utåt på vänster och höger trim träfibrerna paneler genom att bända utåt från kanterna med trim borttagningsverktyg. Kontrollera de vänstra och högra sidan av instrumentbrädan för att se till att det inte skruvarna på trim bitar till instrumentbrädan ram, vissa modeller var utrustade med skruvar
3

Lokalisera de fyra skruvarna som. säkra streck tillbaka till den bakre streck ram, var det döljs av defroster galler. Ta bort de två skruvarna som håller streck pad till framsidan av instrumentbrädan ram, de är belägna ovanför handskfacket och doldes av trim träfibrerna paneler. Lyft dynan uppåt, kan du behöva för att lätt bända med en platt skruvmejsel eller trim borttagningsverktyg att frigöra de låsande hallarna. Koppla loss kablaget för sunload sensorn och dra dynan bort från instrumentbrädan.
Installation
4

Ställ streck pad på plats på instrumentbrädan ram. Lyft dynan uppåt och anslut selen sunload sensorn. Peka på instrumentbrädan pad inom varje streck pad stoppbygeln att montera dynan på instrumentbrädan ram
5

Installera främre fästskruvar och dra åt dem med en skruvmejsel,. Upprepa för fyra bak monteringsskruvar. Eventuella bultar ska dras åt till 18 foot-pounds med en momentnyckel. Ställ in vänster och höger träfibrerna trim bitar på plats och knacka dem att engagera hållarna. Montera skruvarna på vardera änden av instrumentpanelen, om sådan finns.
6

Ställ in vänster och höger vindruta paneler på plats och knacka dem att engagera hållarna. Ställ defroster gallret på plats och tryck ner den i instrumentpanelen pad.
7

Anslut den positiva först batterikabeln, följt av den negativa batterikabeln. Stäng huven och in i bilen. Vrid tändningsnyckeln till läget ON. SRS ljus ska tändas och /eller blinkar i sex sekunder och släcks sedan. Om SRS ljus nu återstår på, diagnostisera systemet airbagen innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68852.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.