Hur Dra åt hjulen när ersätta en skadad Lug Nut Stud

Vid byte av en skadad lug nut stud , är det viktigt att dra åt nya hjulmuttrarna med rätt belopp . Om du gör det kan förhindra skador på muttrarna och hjul samtidigt förhindra hjulet från att komma ut under körning . Instruktioner
1

Använd en hydraulisk domkraft för att säkert lyfta din bil utanför på pallbockar . Ta jack står ut från under bilen och ser till att det finns inget annat under fordonet som kan skada underredet när du ställer tillbaka den . Detta är en bra tid att leta efter bortglömda verktyg också.
2

försiktigt låta bilen ner med domkraften genom att lossa skruven på sidan av uttaget . När fordonet är nere på marken , ta bort domkraften från under den och förbereda sig för att dra åt muttrarna .
3

Använd en momentnyckel för att dra åt muttrarna för alla däcken du tog bort eller ersättas muttrarna för . Vridmomentet ska vara runt 100 - fot pounds för aluminiumfälgar och 80 - fot pounds för stålfälgar . Kontrollera bilens manual för mer specifika vridmoment .
4

Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster börjar längst ner . Det spelar ingen roll om stjärnan mönstret går åt vänster eller höger , men det här är det rätta sättet att spänna dina muttrarna . Tight hjulmuttrarna är oerhört viktigt för säkerheten för dig och andra förare när du är ute på vägen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68957.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.