Crank sensor Plats i en 2006 Nissan Altima 2.5L

Den tredje generationens Nissan Altima kom till 2002 års modell skryter större dimensioner hela vägen runt, vilket hoppade den i mellanklassen klassificeringen. Denna tillväxt innebar att Altima också behövde lite extra kraft, som kom via modellens första någonsin V-6 motor och en 175-hästkrafter, 2,5-liters fyrcylindrig. Basen 2,5-liters motor på 2006 Altima använde en vevaxel lägesgivare att hjälpa drivlinan styrmodulen bestämmer tändning, motorvarvtal och närvaron av en misständningar. Byte av vevaxel lägesgivaren är inte en tuff uppgift, men att hitta det är en annan historia om du inte vet var du ska leta. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Motorolja (någon vikt) katalog Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och titta på passagerarsidan av motorblocket nära den bakre delen av motorn, och hitta vevaxeln lägessensor - en liten elektrisk komponent fäst vid blocket av en enda bult. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på vevaxeln lägesgivare kabelnätet, och dra selen från sensorn.
2

Demontera skruven som håller fast vevaxeln lägesgivare till blocket, med en spärr och uttag , och dra sensorn från blocket
3

Rulla ny O-ring -. medföljer nya senor - upp motorsidan av senor tills det platser i utskärningen nära fläns på sensorn. Applicera ett tunt lager ny motorolja på O-ringen med fingret och lägg vevaxeln lägesgivare i motorblocket.
4

Dra vevaxeln bolt lägesgivare till mellan 48 och 64 tum- pounds, med en tum-pound momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet till vevaxeln lägesgivare och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68905.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.