Hur man installerar en ny topplockspackning

Installera en ny topplockspackning i bilens motor involverar många steg i processen. Den process, delar och verktyg nödvändiga beror också på vilken typ och storlek av motor din bil har. Se till att du är bekant med varje steg i processen, som beskrivs nedan, innan uppgiften. Instruktioner
1

Ta bort alla komponenter som behövs på vägen till topplockspackning. Detta bör omfatta en lång lista med delar. Behandla var och en av dem med omsorg längs vägen. Tappa lämpliga vätskor. Konsultera din manual reparationsinformation för korrekt avlägsnande av dessa delar.
2

Ta ut topplocksbultarna och lyft huvudet av motorn. Om det fastnar på motorn, sätt en prybar i avgasporten och bänd försiktigt att bryta förseglingen. Ta bort den gamla topplockspackning och rengör den tomma ytan på huvudet där den nya packningen går. Detta är ett oerhört viktigt steg, eftersom en förorenad yta inte kommer att möjliggöra en tät försegling, vilket orsakar problem och läckor på vägen.
3

Inspektera huvudet för skador innan du installerar en ny chef packning för att säkerställa själva huvudet behöver inte bytas ut. Seat den nya packningen på huvudet där du tog bort den gamla packningen. Gör detta noggrant för att säkerställa att den passar runt alla de olika komponenterna, med särskild uppmärksamhet på där kammen tidskrifterna går.
4

Skjut hörnen på packningen i ordentligt. Om det inte når hela vägen för att bilda en tät försegling, använder RTV (rumstemperatur Vulcanant). Gör detta för hörnen och en på varje sida av kammen tidskrifter. Innan ansökan RTV, se till att ytan är det som händer är rena och torra eller det kommer inte in på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68991.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.