Felsökning av en 1997 Ford Ranger Coil Pack

Dålig bränsle körsträcka, kan motorn på tomgång frågor och stamning tändningen vara bara några av de symptom på en trasig tändspole pack på 1997 Ford Ranger. En 3,0-liters V-6 och en 4,0-liters OHV V-6 var valfria motorer, som båda är utrustade med en sexgradig tändspolen pack. Testa spolpaketet på 3,0-liters V6 och 4,0-liters motorer V6 använder samma procedurer. Den 2,3-liters rak 4-cylindrig motor var utrustad med två fyra-poäng förpackningar tändspole, eftersom det finns två tändstift för varje motor cylinder. Saker du behöver
Memory sparare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Multimeter
Visa fler instruktioner
3,0-liters och 4,0-liters Coil Pack Testa

1

Öppna huven på Ranger och ställa huven prop. Vrid multimeter ratten till Ohm inställningen. Med tändningen, koppla ur elkontakten från tändspolen pack.
2

in positiva multimeter bly på B + terminalen på spolen förpackningen, som är längst bort stiftet till vänster om spolen packa elektriskt kontaktdon. Placera den motsatta multimeter bly på de kommande tre stiften. Om motstånd mellan B + och spolarna 1 till 3 är inte mellan 0,3 och 1,0 ohm, byt ut förpackningen tändspolen.
3 p Om den primära motståndet från B + till spolarna 1 till 3 testar positivt, då måste du testa den sekundära motståndet mellan tändkabeln torn. Ta inte mer än två tändkablarna från toppen av spolpaketet i taget, så att du inte blandar ihop trådarna, och installera dem fel.
4

bort tändstift kablar från tornen 1 och 5, med siffrorna stämplat på spolen för vägledning. Placera den positiva multimeter bly på spolen ett stift på det elektriska kontaktdonet, som är den längst bort stiftet till höger på kontakten. Placera den motsatta bly på tändstiftet tower 1 då tornet 5. Om resistansen mellan spolen och antingen tornet inte är mellan 6.500 och 11.500 ohm, byt spolpaketet. Montera tändkablarna om testet visar dessa torn är bra.
5

Demontera tändstiftet trådarna 3 och 4 från spolpaketet. Placera den positiva sladden från multimetern på spolen 2 på den elektriska kontakten, vilket är det andra stiftet i från vänster om kontakten. Placera den motsatta ledningen på torn 3 och 4. Om behandlingen inte är mellan 6.500 och 11.500 ohm, byt tändspolen. Montera tändkablarna om dessa två tornen är bra.
6

Demontera tändstiftet trådarna 2 och 6 från spolpaketet. Sätt in pluskabeln från multimetern på spolen 3 stift, vilket är det andra stiftet in från höger på kontakten. Placera den andra ledningen på torn 2 och 6. Om behandlingen inte är inom de 6.500 till 11.500 specifikationerna, byt spolpaketet. Montera tändkablarna om testet visar att dessa torn är bra.
7

Anslut elkontakten till tändspolen pack om spolpaketet testerna är klara.

2.3-liters Coil Pack Testa
8

Öppna huven på Ranger och ställa huven prop. Vrid multimeter ratten till Ohm inställningen. Med tändningen, lossa de elektriska anslutningarna från höger och vänster handen tändning förpackningar spole.
9

Placera den positiva ledningen från multimetern på B + stift, i den elektriska kontakten på en spole pack . B + stift är centrum tappen på båda de högra och vänstra spolar. Placera den motsatta bly på de båda yttre stiften individuellt. Om motståndet mätning inte mellan 0,3 och 1,0 ohm, sedan ersätta pack tändspolen.
10

bort tändkablarna från spolen höghus 1 och 2 ovanpå tändspolen pack. Mät motståndet mellan B + spolen stift och dessa två torn individuellt. Om mätningen inte är mellan 6.500 och 11.500 ohm, sedan ersätta spolpaketet. Byt tändkablarna om dessa två testade tornen är inom specifikationerna.
11

bort tändkablarna från spolen torn 3 och 4. Testa tornen på samma sätt som de tidigare två tornen. Om mätningen inte är inom de angivna specifikationerna, byt spolpaketet. Upprepa steg 2 till 4 i detta avsnitt för att testa andra spolpaketet, och ersätta den spolpaketet vid behov.
12

Placera de elektriska kontakterna bakåt på båda spole förpackningar, om testresultaten visar att både coil förpackningar är bra. Installera den negativa batterikabeln och dra åt nedhållande muttern tills det är ordentligt. Ta ut minnet sparare från Ranger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68884.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.