Hur man byta olja i en bil på ett säkert

Ändra bilens olja regelbundet är viktigt att hålla bilen i gott skick. Att göra detta hemma kan också spara pengar. När du utför ett oljebyte, är säkerheten viktig. Följ dessa tips för att vara säker på att du är säker när du ändrar bilens olja. Saker du behöver
Jack står
hjulblock
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Välj en platt plats för att utföra ditt oljebyte. Eftersom du kommer att lyfta bilen med en domkraft, vill du vara säker på att bilen sitter på en plan yta.
2

Håll området rent och fritt från smuts. Någon olja eller skräp på marken i det område där du kommer att arbeta kan leda till att du halkar och faller.
3

Investera i ett par bra pallbockar. Även om du kommer att använda en domkraft, bör du förstärka alltid bilen med pallbockar. Betongblock är oftast inte det bästa valet eftersom de kan gå sönder och orsaka bilen att falla.
4

Brace bakdäcken på bilen med hjulblock att vara säker att bilen inte rullar bakåt när du jobbar på det. För en extra säkerhetsåtgärd, som i nödbromsen inne i bilen.
5

Rekrytera en vän för att övervaka din säkerhet när du utför oljebyte. Det är alltid en bra idé att ha någon annan runt när du arbetar under ett fordon i händelse av att fordonet skulle falla. En vän kan också vara säker på att ingen gupp fordonet när du arbetar med den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68976.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.