Hur Justera Caliper Piston

Att inte ställa en tjocklek kan resultera i att inte ha någon back bromsar. Tjockleken gnids mot bromsbelägget för att göra hjulet stopp. Bromspedalen inne i bilen kommer att ha någon resistans om justeringen inte är korrekt. Bil underhåll är avgörande för att köra säkert. Varje broms har en tjocklek justering, så kontrollera den regelbundet. Saker du behöver
Jack
Bil lyft
Ratchet ställa
träklossar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta våren utanför bromsok och vrid medurs för att justera kolven. Det kommer att vara i ett yttre läge när du är klar.
2

Vrid spaken så långt det går. Använd en skiftnyckel för att göra det här steget. Rotera nu tillbaka åt andra hållet. Justeringar kräver tålamod upprepning för att få det rätt.
3

Känn efter ett stopp i rörelsen och stannar. Sätt fjädern igen inte vrida för hårt och känner spänningen bygga i handen.
4

Leta efter kolven att stanna kvar i ett yttre läge. Om den inte gör det, måste du upprepa processen.
5

Använd en spärr vid behov skruva bromsok ut önskat avstånd. Detta steg är avgörande eftersom tjockleken är nyckeln när du behöver stoppa din bil.
6

Kontrollera tjocklek som kuddar slitage på bilen. Du kan släppa bromsok utåt för att förlänga livslängden på bromsarna. Kör inte med bromsbeläggen för lågt.
7

Se till att stabilisera bilen med block och en domkraft. Det skulle vara säkrare om du sätter bilen på en lyft. Många självutnämnda mekanik har olyckor eftersom de inte palla upp bilen på ett säkert sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68954.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.