Hur man byter Inline Gas Filter på en 2005 Freestar

Bränsleförbrukning är en viktig faktor i budgeten för många hushåll. Byta bränslefilter att hålla upp det bränsle körsträcka på 2005 Ford Freestar, kan också spara den kostsamma huvudvärk av att behöva ersätta andra bränslen komponenter som bränsleinsprutarna. I bränslefiltret separeras smuts och sediment från bränslet innan det når motorn, så att motorn kan köras så smidigt som möjligt. 2005 Freestar är utrustad med en in-line-filter, vilket gör det enkelt att byta ut, med liten mekanisk kunskap. Säkerhet är det primära målet vid byte bränslefilter. Saker du behöver
Memory sparare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Rag
stjärnskruvmejsel
dräneringskärlet
Jack
Jack står
Plastic matkassen eller plast wrap
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Freestar, och ställa huven prop. Installera ett minne sparare på fordonet, med hjälp av tillverkarens monteringsanvisningar. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och en sockel för att lossa ledningen hold-down. Stoppa batterikabeln bakom batteriet så att det inte finns risk för oavsiktlig anslutning under detta projekt.
2

Ta schraderventilen locket från vänster bränslefördelningsröret. Locket liknar en däckets ventilskaft mössa, och är oftast grön eller svart färg. Placera ett uppsamlingskärl under fordonet, direkt under schraderventilen området. Linda en Phillips skruvmejsel med en trasa, vilket lämnar en liten mängd trasa material lös. Tryck in nippeln i mitten av schraderventilen att frigöra bränsletrycket från fordonet, med hjälp av det återstående trasan materialet för att fånga och torka upp eventuellt utspillt bränsle. Addera 3

Montera ventilkåpan tillbaka på schraderventilen när bränsletrycket har släppts. Flytta dräneringstråget till förarens sida av fordonet. Höj den bakre delen av Freestar användning av en domkraft, och placera jack står under den bakre axeln tvärbalk. Placera drain pan under bränslefiltret under förarsidans bakre sittgrupp i van, precis framför den bakre däcket.
4

Pinch det snabbkoppling på bränsleledningarna att frigöra dem från bränslefiltret. Kontrollera dräneringstråget fångar utspillt bränsle. Lossa bandet klämman runt bränslefiltret, skjut sedan det gamla filtret ur bandklämman. Sätt i det nya bränslefiltret med riktning pilen pekar mot framsidan av van. Dra bandet klämman tills det är ordentligt. Sätt snabbkoppling bränsleledningarna på filtret, sedan lätt ryck på dem för att se till att de är låsta på filtret ändarna.
5

Avlägsna tråget från under fordonet och sänka van till marken. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt hold-down tills det är ordentligt. Ta ut minnet sparare från fordonet. Vrid tändningsnyckeln till tillbehören läge utan att starta bilen, sedan tillbaka till läge OFF. Upprepa denna procedur tre gånger. Starta Freestar, så kolla dina beslag bränsleledningarna inte läcker.
6

Överför utspillt bränsle från tråget till en certifierad bränsle burk eller behållare. Linda den gamla bränslefiltret inuti en plastpåse för transport till en slutförvarsanläggning nära dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68892.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.