Hur du hittar bromsok bultar vid byte Bromsbelägg

Bromsbelägg är lätt att ändra när du tar bort bromsoket. En del av bromsok funktion är att dölja på bromsbeläggen. Två bultar hålla tjockleken på plats. Att hitta dessa bultar är enkel. Borttagning av dessa bultar medger lyft av bromsok, avslöjar bromsklossarna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

lyfta bilen på domkrafter eller en power hiss i en mekaniker garage. En hiss gör jobbet lättare. Kollar är bättre och du arbetar i en upprätt position i stället för på knäna.
2

Ta muttrarna utanför hjulen på bilen. Håll alla muttrar tillsammans i hjulet navkapsel.
3

Identifiera de delar av bromssystemet. Hitta rotorn, bromsok, bromsok bron och bromsbelägg. Om bilen är på en hiss, kan du se bromsok bultar.
4

Titta efter bromsok och bromsok fästet. Bultarna håller dessa bitar på plats.
5

Kör din hand bakom tjocklek och känsla för en bult-Du ska känna två bultar. Bär inte handskar om det här steget. Du kommer att vilja känna formen med fingertopparna.
6

Skrapa gummitätningen på baksidan av varje bult. Detta är nödvändigt för att avlägsna bultarna. Gummitätningen förhindrar korrosion.
7

Swing bromsok fram och exponera bromsbeläggen. För att göra detta kommer du att lossa bromsok bultar, men inte ta bort dem helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68953.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.