Hur Flush och ersätt motorkylvätska

Din kylarvätska eller kylvätska ska bytas två gånger per år för att förhindra ansamling av slam i kylsystemet. Den kylvätska körs via din radiator genom många olika stora slangar och linjer för att kyla din motor till en normal temperatur. Detta håller ditt fordon från överhettning under ordinarie drift. Om det finns en ansamling av slam i ditt system, kan det orsaka stopp i någon av slangarna eller linjer. I sin tur kan detta leda till mycket kostsamma skador på huvudet och motorn om man kör vidare. Saker du behöver
Pitcher
Vatten
Dränering hink
2 liter 50/50 kylarvätska /kylvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Leta kylarlocket på toppen av din radiator och ta bort den. Detta är normalt placerad närmast dig när du står inför ditt fordon från huven området, runt mitten av bilens bredd. För att ta bort, de flesta kräver att du trycker ner locket samtidigt som du vrider. Placera detta någonstans att det inte kommer att gå vilse.
2

Hitta kylaren avloppet. Under ditt fordon, vanligtvis på vänster sida när du står huven, är avloppet för din radiator. Detta kan ses tydligt genom att ligga under och vänd den främre stötfångaren på bilen. På de flesta bilar, hitta en fjäril skruv som skruvas för hand. Innan du skruvar, placera din dränering hink under för att fånga upp spillet. Nu skruva ditt avlopp och låt stå några minuter. Beroende på storleken på din radiator, kan det ta 2 till 5 minuter för att tömma helt. Addera 3

Re-skruva fjärilen skruven under bilen i motsatt riktning när du skruvas det. Placera tratten inuti munnen på din radiator. Fyll din kanna med vatten, och fylla på din radiator genom tratten. Ta bort tratten och sätt på locket. Kör motorn tills den når normal arbetstemperatur, stänger sedan av den backa. Låt bilen svalna i ungefär en halvtimme. Kassera dränering som lokal lagstiftning kräver.
4

Skruva av kylarlocket igen, och lägg den på en plats där det inte kommer att gå vilse. Byt dränering hink under din radiator avtappningsplugg under vänstra sidan av bilen om du står inför huven. Skruva fjärilen skruven igen, och låta din radiator rinna helt. Detta kommer återigen ta allt från 2 till 5 minuter beroende på din radiator storlek.
5

Byt fjärilen skruven så fort du har tagit bort dräneringen hinken. Släng din dränering igen som dina lagar kräver. Ersätt tratten i munnen på dina värmeelement. Öppna och häll den första gallon kylvätska i tratten. När detta väl är, kommer du att höra gurglar. Förvandla din motor på så att kylvätskan cirkulerar genom systemet och gör sig av med eventuella luftbubblor i ledningarna. Fortsätt att hälla den andra gallon i din radiator tills det är fullt. Kontrollera fullhet genom att ta bort tratten och tittar rakt in i din radiator munnen. Du bör se en grön vätska nära den övre halsen av din radiator när den är full.
6

Byt kylarlocket när den är full. Gå över till den sida av bilen där behållaren är placerad för spill av kylvätska. Dra locket uppåt och bort, och häll resten av din kylvätska i behållaren tills den når fyllningen linje dragen på sidan. Sätt tillbaka locket. Du har just spolas och ersatt din kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69079.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.