Så monterar du ett bil starter solenoid

Metoden för montering av en ny bil starter solenoid beror på om solenoiden är skild från starter och monterad på insidan fender väl eller är en integrerad del av startmotorn själv. Solenoiden ger ström till startmotorn så att startmotorn kan starta motorn och starta bilen. Innan du installerar en ny solenoid, se till att de negativa och positiva batterikablarna kopplas bort från batteriet. Här är hur man monterar varje typ solenoid. Saker du behöver
Box Wrench Set
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Montering en solenoid på Fender Tja
1

Lokalisera monteringsskruvhål på bilens insida fender väl. Skjut fästet över solenoiden.
2

Rada upp skruvhålen i hållaren med hålen i fender väl. Sätt fästets skruvar genom hålen i fästet och vrid skruvarna medsols på fender väl hålen med fingrarna. Dra åt dem så långt du kan med fingrarna, använd sedan skruvmejseln eller hylsnyckel för att dra åt skruvarna och fäst fästet och solenoiden på plats. Addera 3

Kontrollera kopplingsschemat till återansluta kablarna till solenoiden. Om du är den som tagit bort den gamla solenoiden, borde du har ritat ett kopplingsschema innan du tar bort den. Om inte, eller om du inte diagrammet ledningar, konsultera kopplingsschemat från en automatisk reparation manual, såsom "Chilton Auto Repair Manual."
4

Anslut den positiva batterikabeln och dra åt batteriklämma med en hylsnyckel. Följ samma procedur för den negativa batterikabeln. Anslut alltid den positiva kabeln innan du ansluter den negativa batterikabeln för att undvika en oavsiktlig gnista som kan skada ledningar eller skada dig.
5

Starta bilen för att kontrollera installationen.

Montering en Solenoid Bifogat till Starter
6

Hitta solenoidkolven och fjädern fäst inuti solenoidhuset. Linje upp kolven med hålet i startmotorn. Du kan behöva rotera solenoidhuset något för att få kolven och hålet i startmotorn uppradade.
7

Tryck solenoiden direkt på startmotorn så att kolven går startmotorn hålet och trycker fjädern . Håll solenoidhuset mot baksidan av startmotorn, rotera solenoidhuset tills hålen i solenoidhuset linje med hålen i baksidan av startmotorn.
8

in bultarna genom solenoidhuset hålen och vrid medurs för med fingrarna att börja gängning bultarna medurs till startmotorn. Vänd alla bultar för hand tills de är åtdragna för hand, använd sedan rutan skiftnyckel för att dra åt dem.
9

Fäst kablarna från startmotorn till solenoiden, med hjälp av diagrammet du ritade när du tar bort gamla solenoid. Om du inte rita ett diagram, konsultera en reparationshandbok, såsom "Chilton Auto Repair Manual" för korrekt tråd fastsättning. Sätt tillbaka flätad tråd som löper mellan startmotorn och solenoiden.
10

Anslut kabeln som löper från den negativa batterikabeln till startmotorn.
11

Återkoppla positiva batteri kabeln till den positiva batteripolen, och dra åt klämman med en hylsnyckel. Fäst den negativa batterikabeln på samma sätt. Sätt alltid på positiva batterikabeln innan du ansluter den negativa batterikabeln för att undvika en farlig gnista som kan skada bilens ledningar orinjure dig.
12

starta bilen för att kontrollera ditt arbete.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69069.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.