Hur att behålla din bil Generator

Om du har problem att hålla laddningen på ditt bilbatteri, är den första delen ska du inspektera generatorn. Generatorn styr laddningen av batteriet, och om du inte behålla sin ledning på ett korrekt sätt kan hindra batteriets förmåga att starta motorn. Saker du behöver
DTAC testsystem
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Test generatorn med ett DTAC testsystem. Detta gör att du kan identifiera om generatorn orsakar en laddning problem i bilen elsystem. Rengör batterikontakterna och anslut den positiva tråd och negativa kabeln till dem, gör sedan en fullständig systemtest med de anvisningar som följde med testsystemet.
2

Kontrollera relä säkringar för att vara säker på att de är inte blåst. Om de är, ersätta dem med de säkringar som biltillverkaren rekommenderar. Addera 3

förställa generatorn så att du kan titta på de interna komponenterna. Avlägsna drivändan från rotorn och lämnar statorn i höljet. Ta av locket och ta ut plattan. Avlägsna kolhållaren, likriktarbrygga och tillsynsmyndigheten.
4

Sätt en ohmmeter på likriktaren till testet för misslyckande. Anslut trådarna från kylflänsen till bron terminaler, och sedan vända trådarna. Om ohmmeter läser densamma i båda inställningar, måste du byta likriktaren.
5

Rengör de inre komponenterna. Rengör penslarna med en torr, mjuk trasa. Rengör rotorn genom spinning och tillämpa en polerduk.
6

Byt lagerenheten genom att trycka den till botten av ramen och sedan lödning kontakterna igen.
7

Montera generatorn. Var noga med att använda lite fett på slutramen att undvika överhettning under likriktarbrygga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69001.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.