Hur Rengör ytorna när ersätter en blåst topplockspackning

Rengöring av ytor där den nya ventilkåpan packning kommer sittplats är oerhört viktigt. Om ytan är smutsig eller skadad på något sätt, kommer tätningen passar inte ordentligt och ventilkåpan kan läcka. Rengöring av ytorna tar bara några extra minuter och kommer att göra skillnaden mellan framtida problem eller inga problem. Instruktioner
1

bort ventilkåpan helt från fordonet och ta det till en ren arbetsyta. Använd ett rakblad, skruvmejsel eller annat skrapande verktyg för att helt ta bort den gamla packningen ventilkåpan. Det är viktigt att se till att du tar bort varje bit av den gamla packningen. Inspektera spåret packningen sitter för skador.
2

Ställ ventilkåpan över en oljeretur hink. Detta kommer att möjliggöra för korrekt avfallshantering senare. Spraya ventilkåpan med en motor lösningsmedel. Detta skulle kunna vara bromsrengöringsmedel, motor renare, carb renare eller choke renare. Det spelar egentligen ingen roll vilken. Låt ventilkåpan att sitta och lufttorka med lösningsmedlet på det.
3

Använd ett rakblad för att skrapa gunk bort topplocket. Du vill vara försiktig om detta, eftersom några huvuden är gjorda av aluminium gör ett stål rakblad hårdare och riskerar att repa huvudet, vilket gör att det läcker. Skrapa bort från motorn och använda en trasa för att torka bort gunk vid behov.
4

Spray en renare trasa med en del av lösningsmedlet och torka de områden du skrapa och längs de andra tätningsmedel ytor. Torka några ner i spåren. Detta kommer att skapa en ren och torr yta för den nya packningen sluter tätt mot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68992.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.