Hur man byter glas ett Hatch Fönster på en 92 Blazer

Chevy S10 Blazer kan ha varit något av en Frankenstein på den tiden, men det har visat sig gång på gång på marknaden. Medan Blazer sig kan ha gått ur produktion under 2005, det finns ingen förneka att det hjälpte att ställa in mallen för medelstora stadsjeepar från endera sidan av Stilla havet. GM erbjöd Blazer med flera olika typer av bakluckan - en-och tvådelade swing-out och liftgate ingår - men den enkla glaslucka var det billigaste, lättaste och mest populära. Byta glaset är mycket enkelt och kräver bara några minuter och grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Ratchet
Torx bit in
Momentnyckel
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Öppna glaslucka - eller vad som finns kvar av det - och titta uppåt på gångjärnen som håller fast luckan till kroppen. På glas-sidan av gångjärnet ser du tre Torx-skruvar. Har din assistent stödja glaset medan du tar bort skruvarna och dra försiktigt glaset från gångjärnet klämmor. Dra gasfjädrar ur strut dubbar på glaset innan du tar bort glaset. Du kan göra det efteråt, men du riskerar att skada stagen.
2

Installera om det nya glaset när du tar bort det gamla, men var noga med att sätta tillbaka de plastbrickor som passar in mellan gångjärn och glas . Utan dem kommer gångjärnen bryta nya glaset när du dra åt fästelement. För nu, bara installera om gasfjädrar på nya glas "strut dubbar, och lätt åtdragningen. Stäng glaset långsamt, och kontrollera om anpassning.
3

Ställ glaset som behöver vara. Du kan behöva lossa och åter om fälgarna flera gånger innan du får det rätt. När du har justeringen nedåt, åt Torx-skruvar till 70 tum-pounds, eller cirka 6 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68835.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.