DIY: Serpentine Belt på en 1997 Mercedes C280

Vissa fordonsindustrin nischer definieras av bilens syfte: sportbil, pickup och minibuss bland dem. Några, som crossover och minibussar, definieras av marknaden. Men på Planet Bil, kanske den minsta nisch av allt är liten nog att det kan sammanfattas i en enda bil: BMW 3-serie. Faktum är sant 3-serien "konkurrenter" har historiskt varit så sällsynt som att vara nästan obefintlig. Den C-klass är en av de få som gör anspråk som en riktig utmanare. Med makt läskigheter, solid byggkvalitet, Mercedes innovation och även anständigt värde för pengarna, fortsätter C-klass att hålla BMW i kallsvett, kämpar för att hålla sig à jour i nischen det en gång definierade. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Drivdorn eller grov tråd
Visa fler instruktioner
1

Pop bilens huva och lokalisera spännarremskivan , det är mycket nästan i mitten av motorn, precis ovanför och till höger om vevaxelns remskiva, och under vattnet remskiva. Om du inte kan hitta en remdragningen diagram klistermärke under huven, sedan använda en penna och papper för att rita en, och ta referensfoton med din kameramobil.
2

Låsa en Ratchet och uttag på bulten i mitten av spännaren och vrid linhjulet moturs för att lindra spänningen på remmen. Sätt en drift stift eller en bit av robusta tråd i låsningshålet i toppen av spännarmen.
3

Ta bort den gamla remmen, återigen ta del av hur det slingrar sig genom remskivor. Dra den nya remmen på remskivorna. Om du inte använder en drift pin för att låsa spännaren på plats, sedan spara det övre vänstra trissan till sist. På så sätt kommer det inte att påverka din arm eller spärren medan du vrider spännarmen under installationen.
4

Montera remmen, och avlasta spännaren för att ta bort drivtappen. Se noga bandets centrerad på alla remskivorna, och sitter i relevanta skivspåren. Vrid tändningsnyckeln snabbt till "bump" startern några gånger. Kontrollera att remmen fortfarande riktigt är sittande, sedan starta bilen och kolla upp det igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68872.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.