Hur man byter Insprutningsmunstycken

Byta en smutsig eller ansluten insprutare i bilen kan fixa en rad problem, bland annat ojämn tomgång, stamning eller långsam gasrespons. Byta bilens bränsleinjektorer själv är möjligt om du är bekväm med grundläggande motorns arbete, och det kommer att spara pengar och tid. Saker du behöver
uttag
Skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Tänger
Rags
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Ta en bild av den monterade motorn eller noggrant göra anteckningar om hur och var allting fäster. Ta systemet luftintaget och några slangar, fästen, kablar eller andra delar som är i vägen för bilen injektor räcket.
2

Leta bultarna som håller injektorn behålla skenan på plats och ta bort dem . Dra ut skenan för att få tillgång till insprutarna. Alla bilar har inte en injektor behålla skenan.
3

Sätt på dig skyddsglasögon och dra ut den första injektorn. Trycket i systemet kommer att göra en liten mängd bensin spruta ut med stor kraft. Om dina injektorer kräver ett speciellt borttagningsverktyg du kan köpa dessa på ett återförsäljaravtal eller lokal bildelar butik.
4

Leta efter gamla tätningen och se till bitar som inte sitter fast i sätet. Använd en hacka eller en liten skruvmejsel för att få eventuella rester ut.
5

Förbered nya insprutare genom att ta bort alla lock och smörja tätningen med en liten mängd motorolja. Flytta den nya injektorn till bilen och placera den intill bränsleledningen på en ren trasa.
6

Fäst nya insprutare och ägna stor uppmärksamhet åt tillverkarens rekommenderade vridmoment.

7

Anslut alla slangar, kablar och andra delar, ta tid att rensa bort överflödigt fett och smuts på vägen. Om du har glömt var något ansluter titta på dina anteckningar eller bilden du tog.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69054.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.