Felsökning Gas i min Oil

För att din motor att korrekt utföra alla sina olika vätskor bör förbli inom de delar av motorn som de var avsedda att underhålla. Fordon kylvätska bör förbli inom det slutna kylsystemet. Olja bör förbli inom passagerna motorolja och bensin bör förbli inom bränsletillförsel och förbränningssystem. När oförbränt bränsle finns i bilens olja, kan det finnas flera bidragande faktorer till detta problem. Några av dessa faktorer är mekaniskt baserade medan andra har att göra med fordonet användningsområden vanor. Utför några kontroller för att se vad som orsakar problemet. Saker du behöver
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

fastställa den genomsnittliga tid fordonet körs på en vanlig utflykt. Om fordonet används endast för korta körning sessioner, t.ex. 5 till 10 minuter åt gången, är att motorn inte att värmas tillräckligt för att förbränna bränslet ordentligt. Kör fordonet i minst 30 minuter kontinuerligt minst en gång i veckan. Detta kommer att hjälpa till att avlägsna överflödigt bränsle.
2

Inspektera tändstiften för slitage eller skada. Smutsiga eller skadade tändstift kommer inte bränna bränsleblandningen korrekt. Detta kan orsaka en fet blandning, så att överskott av bränsle in i förbränningskammaren. En rik tillstånd existerar när motorn försöka bearbeta för mycket bränsle. Detta inträffar när luft-till-bränsle-förhållandet är inte på en lämplig nivå för optimal effektivitet.
3

Kontrollera förgasaren eller bränsleinsprutningar att vara säker på att de inte levererar för mycket bränsle. En flottör justering som är för hög eller en läckande insprutare gör att överskott bränsle i förbränningskammaren.
4

Utför en komprimering test för att fastställa villkor av ringarna och ventilstyrningar. Leta efter konsekventa komprimering avläsningar som inte varierar väsentligt från cylinder till cylinder. En onormalt låg läsning indikerar ett problem med denna cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68139.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.