Skälen för transmissionsfel

Växellådan är en av de viktigaste komponenterna i ditt fordon. Både automatisk och manuell växellåda fungerar genom att omvandla kraften från motorn till den verkliga rörelsen av ditt fordon. Om ditt fordon börjar uppleva problem som du tror är relaterade till överföringen, ska du ha det inspekteras av en certifierad mekaniker omedelbart. Transmission problem kan vara dyrt och tidskrävande att reparera, så det är bäst om de upptäcks tidigt. Otillräckliga Fluid

transmissionsolja problem är en av de vanligaste orsakerna en överföring kommer att misslyckas. Transmissionsolja fungerar både som kylmedel och smörjmedel för bilens växellåda. När fordonet körs låg på transmissionsolja eller vätskan blir för gammal för att smörja och kyla ditt transmission ordentligt, kan detta orsaka allvarlig slitage på din sändning. I sin tur kommer sändningen inte skifta ordentligt, kan överhettas och, om de lämnas med otillräcklig vätska under en längre tid, kan misslyckas helt.
Överhettning

Transmissioner kan överhettas för en rad olika skäl, bland annat låg vätska och bogsering för tung av en last. Transmissioner kan brinna upp när de blir för varmt, vilket kommer att leda till överföring beslagta upp och kräva en fullständig ersättas.
Driver Error

Grov eller aggressiva körning, felaktig växling, kör ett fordon i enheten när den behöver vara i överväxeln eller på annat sätt missbruka och felaktigt använder ditt fordon kommer att orsaka att transmissionen slits ut i förtid. Driver missbruk och fel är de vanligaste orsakerna för transmissioner att misslyckas, särskilt manuella växellådor som ofta skiftade i fel växel för hastighet. Konsekvent flytta ett fordon i backen, medan det rör sig framåt, kommer nästan alltid leder till överföring misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66715.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.