Tecken på en dålig generator på en 2000 Chrysler Grand Voyager

Elsystemet av 2000 Chrysler Grand Voyager är som de flesta andra bilar, mycket beroende generatorn för korrekt funktion. Allt som finns i fordon som drivs på el påverkas av utförandet av generatorn. Som ett resultat, kan förändringar eller nedbrytning hur generatorn utför har en direkt effekt på varje aspekt av fordon elsystem. En dålig generator kan diagnostiseras genom att leta efter specifika tecken. Dim Strålkastare

Dimming eller flimrande av strålkastarna är ett av de första tecknen på att en generator inte fungerar korrekt. Den ljusreglering och flimrande är en indikation på att generatorn inte producerar elektrisk ström i en stadig takt. När motorvarvtalet ökas eller minskas, kan detta leda till att strömmen skapas av en svag eller inte generatorn att stiga och falla, vilket i sin tur orsakar strålkastarna blir ljusare vid högre varvtal och dimmer vid lägre varvtal. En stark generator kommer att ge en stadig ström av rätt spänning vid alla varvtal.
Långsamma Accessoarer

Alla elektriska tillbehör inom en bil beroende på generatorn för en stark tillförsel av stadig elektrisk ström för att fungera ordentligt. När en växelströmsgenerator börjar att försvaga eller misslyckas, börjar mängden elenergi den kan producera att minska. Eftersom mindre energi produceras av generatorn är mindre energi tillgänglig för att driva elektriska tillbehör såsom makt fönster, klockor, elmanövrerade och annan utrustning. Detta försvagade elförsörjning orsakar dessa tillbehör för att fungera långsammare och i vissa fall oförutsägbart.
Svagt batteri

Varje gång ett fordon startas en liten mängd elektrisk energi avtappas från batteriet. Generatorn ersätter den förlorade laddning under tiden som motorn är igång. En försvagad generator kommer inte att kunna helt ersätta den energi som förloras genom batteriet under uppstart. Resultatet är ett batteri som blir allt svagare tills det inte längre finns tillräckligt med energi för att starta fordonet. Addera dålig prestanda

Dagens fordon använder omborddatorer och kontroll system som är starkt beroende av elektrisk ström för att fungera. Den motorer tändsystem, motorstyrenhet, bränslesystem och mer kräver en viss mängd elektrisk energi för att fungera korrekt. En försvagad generator kommer att vara oförmögna att tillhandahålla de korrekta spänningar eller nuvarande och orsaka dessa system för att fungera ojämnt eller inte alls. Resultatet blir en motor som går på tomgång ungefär, ger dålig acceleration, har ökat utsläppsnivåer och har försämrad bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65524.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.