Diagnostisera problem med min bil

vi ofta tar våra bilar för givet. Det är lätt att hoppa in, vrid om nyckeln och köra iväg. Många av oss tänker inte på hur mycket vi är beroende av våra bilar tills de börjar få problem. Plötsligt, kretsar hela vårt liv kring att få vår bil fast, vilket kostar både tid och pengar. Efter några enkla steg kan hjälpa dig att diagnostisera bilens problem innan du måste ta den till butiken. Saker du behöver
PaperPencil
Visa fler instruktioner
Hur identifiera bil problem
1

Kontrollera vätskor och göra ett underhåll kontroll av din bil. För att göra detta, kolla oljan, transmissionsolja och kylvätska vätskenivåer i bilen. Om nivåerna ser bra, gå vidare till underhåll check. Det är här du plats skulle kolla din motor för slitna remmar, läckande vätskor eller något ovanligt som sticker ut till dig. Om du hittar något onormalt under kontrollen, fixa det först och se om din bil problemet upphör.
2

Lyssna efter nya och konstiga ljud din bil gör. En knackar ljud i motorn är allvarligt och kräver omedelbar uppmärksamhet, medan ett vinande ljud kan vara ett bälte, vilket är mindre allvarligt.
3

beakta eventuella konstiga dofter. En kemisk-lukt innebär ett elektriskt problem. En stark avgas lukt kan vara en packning läcker eller avgas problem.
4

Se över din bil och ta del av något ovanligt. Om du väljer att ta bilen till en lokal bil delar butik. De flesta av dessa platser erbjuda sig att göra en fri kod läses av din motor, och kanske kan peka ut eventuella problem. En kod läses är där teknikern kan ansluta ett diagnostiskt verktyg i bilens diagnostik port, vanligen placerad i förarsidan nedre streck. Verktyget upptäcker problem i din bil och diagnostiserar problemet för dig.
5

Ta din bil till en butik, om allt annat misslyckas. Berätta mekaniker något du hittat samtidigt som man försöker diagnostisera problemet själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63898.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.