Felsökning av elsystem i en Kia Spectra

Kia Spectra är en liten prisvärd sedanmodell som erbjuder en anständig åktur. Elsystemet är bättre än vissa, men kan ge ägarna ett problem eller två, speciellt med äldre modellerna. Med en grundläggande kunskap om var allting är och lite tid, kan du diagnostisera problem i din Kia elsystem. Saker du behöver Review, Digital volt ohmmeter (DVOM)
Visa fler instruktioner
1

byta ut batteriet när det behövs, men se till att du matchar det med samma effekt av din befintliga batteriet. Den Kia är konfigurerad för en viss effekt, om du går över eller under det, kanske du orsaka alla typer av problem med elsystemet ner utbredd komponent effektförlust
2

Track.. Om batteri och generator kolla, kan det finnas ett problem med effektmodulen eller dator.
3

Prova först att byta ut batteriet i din sändare om knapparna för att öppna dörren eller panik-knappen eller trunk knappen fungerar inte. Om ett nytt batteri inte göra susen, försök att kontrollera laddningen i nyckeln sändaren med en digital volt ohmmeter (DVOM). Om allt ser, kan din sändare behöva omprogrammering.
4

Hook din bil upp för att få problemet koden när du har ett elektriskt problem som har du skrapa huvudet och undrar var man ska börja. Problem koder ger dig huvuden upp. I synnerhet kan problem koder hänvisa dig till olika sensor fel, oavsett om det är syresensorn eller andra sensorer. Den Kia Spectra verkar ha en sensor för allt.
5

Bär runt de olika storlek säkringar som din Spectra kräver. Du vet aldrig när en säkring kommer att blåsa. Om du har säkringar tillgängliga, det är en quick fix och du är tillbaka på vägen på nolltid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63838.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.