Felsökning EGR-ventilen på en 1999 Chevy 2500 4X4

Den avgasåterföringsventil (EGR ventilen) på din 1999 2500 4x4 lastbil återcirkuleras luften i lastbilens avgaser tillbaka till förbränningskammaren för en mer fullständig förbränning. EGR-ventilen är placerad på insugsgrenröret i 2500, bredvid termostathuset och bakom drivremmen. På sikt kan ventilen börja att klibba på grund av kombinationen av heta avgaser blandas med svalare temperaturer luftintag. När kol uppbyggd är betydande, kommer bilens motor har tomgång problem, liksom betydande bloggat eller tvekan vid acceleration. För att vara säker på att EGR är problemet, felsöka den. Saker du behöver
Vakuum manometer
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på EGR ventil på baksidan av insugningsröret. Dra slangen från EGR-ventilen och anslut en manometer undertryck till EGR-ventilen.
2

Starta motorn och kontrollera tryckmätaren. Den 2500 bör ge ett undertryck läsning av mellan 15 och 22 PSI, håller stadigt.
3

Rev och håll motorvarvet till 2500 rpm och har en assistent kontrollera tryckmätaren. Undertrycket ska vara konstant. Om den inte gör det, så kan det ett problem med EGR-ventilen. Kontrollera igen slangen som var ansluten till ventilen för att se till att det var ordentligt fastsatt och att det inte finns några hål i slangen som skulle orsaka ett vakuum läcka.
4

Stäng av motorn och dra ur elektriska kontakten på ovansidan av EGR-ventilen och ta bort EGR-ventilen montering bultar med en hylsnyckel.
5

Dra EGR-ventilen från insugningsröret och inspektera ventilen öppningar för sotavlagringar. Om du observerar kolavsättningar, har du verifierat just att EGR är problemet och att det måste rengöras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65155.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.