Hur kan jag kontrollera värmefläkt Motor på min 2004 Silverado?

Den 2004 Chevrolet Silverado finns i en 1500, 2500 och 3500-serien passagerare lastbil. Basen Motorn i 2004 Silverado är en 4,3-liters V-6. Den 2004 Silverado finns även med flera V-8 motorer, inklusive en 4,6-liters, två 5,3-liters versioner, en 6,0-liters, en 6,6-liters diesel V-8, och en 8,1-liters. Fläkten motorn på 2004 Silverado ligger nedanför passagerarsidan instrumentbrädan, inom VVS-konsolen. De viktigaste komponenterna i HVAC fläktsystemet är fläktmotorn, fläktmotor motstånd, fläktmotor styrprocessorn och fläktmotor säkring. Saker du behöver
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive hylsnyckelsats
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna passagerardörren på Silverado och positionera dig så att du enkelt kan komma åt undersidan av instrumentbrädan. Ta bort de ljudisoleringsmedel fästskruvarna med ett Ratchet och uttag. Ta bort ljudisoleringsmedel panelen underifrån instrumentbrädan, ta bort panelen från din arbetsplats.
2

Lossa elkontakten från fläktmotorn för hand. Om du har en Delphi motor, måste du ta bort de tre blåsare bultarna isolator lock. Använd Ratchet och uttag för att ta bort skruvarna, sedan locket. Flytta till förarsidan av lastbilen. Om trucken har en manuell växellåda, kontrollera att växelreglaget är i neutralläge. För automatiska truckar, lämna lastbilen i parken. Vrid motorn på, vrid sedan brytaren fläktreglaget på full hastighet. Kliv ur bilen och gå tillbaka till passagerarsidan.
3

Vrid multimetern till den näst lägsta volt inställning, vilket oftast är "20". Sätt in de två sonderna från multimetern direkt in i de elektriska anslutningsportar. Mätningen med fläkten på full hastighet bör vara mellan 11 och 12,50 volt. Om spänningen är inom räckhåll, är det fläktmotor dåligt. Om det inte finns någon spänning mätning, inspektera fläktmotor säkringen. Om fläktmotorn säkringen är bra, byt fläktmotor motstånd.
4

Byt fläktmotorn kontroll processor om du är säker på fläktmotorn, fläktmotor motstånd och fläktmotor säkring är i skick. Styrprocessom är en liten elektronisk låda, monterad direkt intill fläktmotorn, med två skruvar och en liten elektrisk kontakt.
5

Montage av kontaktdon och isolatorn panelen är den exakta motsatsen till borttagning. Dra åt Panelbultar ombonad med en spärr och uttag, och gäller inte momentet på bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68662.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.