Tecken på en blåst topplockspackning

I topplockspackning på en bil utför två viktiga funktioner. Det första innehåller det den interna förbränningsprocessen, för det andra, skiljer den kylmediet från oljan som de arbetar sig oberoende från motorblocket till bilens cylinderhuvudet. Huvudet packningen är placerad mellan en bils motorblocket och dess cylinder huvud, vilket gör det svårt att komma åt, det är därför ersätta en kan vara så dyrt. Det finns många olika tecken som tyder på en blåst topplockspackning, hålla dem i åtanke och agera på dem snabbt är det bästa sättet att förebygga allvarliga motorskador till ditt fordon. Bubblor i kylaren
p Om du misstänker att din bil har en trasig topplockspackning, kontrollera dess kylare är ett sätt att bekräfta det. När en bils topplockspackning har en läcka, kan luftbubblor resa in i kylaren. För att kontrollera detta, ta bort bilens kylarlocket. Efter att låta motorn värmas upp, rev det ett par gånger, om bubblor ur kylaren, har du förmodligen en blåst topplockspackning
Avgassystem Symtom

bevis. av en blåst topplockspackning kan presentera sig på tre olika sätt via en bils avgassystem. Ovanligt vit rök kan släppas ut från avgasröret. Vatten kan ses droppar från en fordonets avgasrör när det finns en blåst topplockspackning. Slutligen kan en bils avgaser har en ovanligt söt lukt när det finns ett problem med sin topplockspackning.
Oil Symtom

En bils olja kan hjälpa till att diagnostisera en blåst topplockspackning. Olja blir angripna då en topplockspackning har läckage eller andra problem. När oljan blir förorenad, kommer en mjölkig söker ring visas runt oljelocket. Denna ring uppstår när kylvätskan blandas med motorolja.
Motor Symtom

En långsam, trög eller inte svarar motorn är ytterligare ett tecken på en trasig topplockspackning. Detta händer på grund av komprimering förlust som uppstår när en topplockspackning har en läcka, reva eller annat problem. Ett fordon är mycket troligare att överhettas under dessa förhållanden också.
Tändstift Symtom

För fordon som använder grön kylvätska, pluggar gnistan kan ge ett symptom på en blåst topplockspackning. I detta fall kan de pluggarna har en grön nyans runt dem. I extremt svåra fall kan kylvätska sprutar även ur tändstiftshålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63999.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.