Orsaker till ett gällt pipande ljud i en Ford Lincoln Navigator

Lincoln Navigator är en exklusiv modell av Ford Expedition. Vehicle tongångar i det kan vara en av de svåraste problemen för att kunna fastställa den exakta orsaken, eftersom det finns flera helt olika delar som skulle kunna göra dem. Det enklaste sättet att begränsa sökningen är att räkna ut när det vinande ljud uppstår och vilken del är igång eller drift när bullret börjar eller ökar. Bälten

Lösa eller inglasade over serpentin bälten inuti Navigator motor kan orsaka ett gnisslande eller pipande ljud att släppa från motorrummet. Detta brus kommer att förstärkas när SUV först startas eller om blir våt under huven. Vanligtvis kan du sätta en bil med ett gnisslande bälte i friläge och rev upp den flera gånger för att få bältet att tillfälligt stoppa skrikande eller gnälla.
Servopumpen

En utsliten servopumpen har en tendens att gnälla när fordonet slås hårt i ena eller andra riktningen. Om vinande ljud är bara inträffar när du slår din Navigator bör du ha servopumpen kontrolleras av en mekaniker. En låg grad gnälla är ofta en signal om att din servopumpen är låg på vätska eller börjar misslyckas.
Generator

I vissa fall, den aktuella alstras i generatorn kan orsaka ett vinande ljud att släppa. Detta kan orsakas av den nuvarande inte korrekt överförs till dioderna. Om gnälla börjar när du startar navigatorn och verkar öka och minska i överensstämmelse med de varvtal motorn producerar, det finns en god chans att gnälla håller orsakas av generatorn.
Turbo

p Om din Lincoln Navigator har en turbo, kan gnälla komma från turbon när du accelererar. Turboladdare vinna sin makt med hjälp av avgaser att vända en impeller och ger motorn ett uppsving av hästkrafter. Det är inte ovanligt att turbos att utveckla en gnälla över tiden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66890.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.