Vad gör Vehicle Koder P0455 & P0442 Mean?

De är bland de mest irriterande och head-repor för alla koder, och något av en källa till munterhet bland vissa Techs. Koderna "skrämmande klingande titel motsäger en inneboende enkelhet av fel som kan vara fixeras med så lite som en vickning på handleden. Betydelse
p Om det fanns något sådant som ett "du kommer att sparka dig själv"-koden, då dessa är det. OBD-koder P0442 betyder att du har en liten läcka i ditt evaporativa utsläppen systemet, och P0455 betyder att du har en stor läcka i EVAP-systemet. Dessa koder nästan alltid förekommer tillsammans, och för det mesta de inträffar för samma anledning: din tanklock är löst, läckande eller saknas Addera avdunstning

. denna punkt, kanske du undrar varför en tillverkare skulle gå igenom besväret att övervaka något så hopplöst minut. Frasen "avdunstning" avser de utsläpp som sker till följd av bensin förångas, något som alltid kommer att hända om det utsätts för luft. Beloppet varierar beroende på ett antal faktorer, men det är tillräckligt för att orsaka en märkbar nedgång i inspelade bränsleekonomi om luftläckage är illa nog.
Av problem

Försök först dra åt tanklocket om du inte redan har, eller få ett tanklock om du lämnade den sista sitter på ditt rikligt. Om du har ett tanklock och det är tight, lyssna efter en liten svischande luft nästa gång du öppnar den för att fylla upp. Bränsle försvinner från din tank lämnar ett svagt vakuum luft bakom, och om locket tätar bra, så ska du få höra det. Om du inte gör det, installera ett nytt tanklock.
Andra orsaker

EVAP systemet löper hela vägen från bränsletanken till intaget och tillbaka till kolkanistern. En läcka i någon av dessa rör eller ett fel i träkolskanistern kommer att utlösa en check-motorn ljus och en EVAP kod. Det enklaste sättet att spåra ett EVAP systemfel är att stänga av bilen av och göra som en blodhund, sniffar runt motorrummet för en stark lukt av bränsle. Om du luktar bensin, alls, då du har en läcka i EVAP-systemet eller linjer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68611.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.