Hur man testar Injector Wiring

Spridare fungerar trots den korta laddning av en solenoid och efterföljande öppning av en ventil. Den öppnade ventilen tillåter trycksatt bränsle att tryckas genom bränsleinjektom munstycket i en fin stråle. Solenoiden är i ingrepp när en 12-volts ström tillhandahålls av den elektroniska insprutningssystem. Den elektriska anslutningen till bränslepumpen kan hämmas av shorts i ledningar, otillräcklig spänning på injektorn kontakten, eller felaktigt motstånd i insprutare. Instruktioner
kortslutning Testa
1

Koppla alla bränslespridarens elektroniska pluggar på motorn.
2

Ställ en multimeter till "volt." Anslut multimetern röda ledningen till en av de lossade pluggarna. Anslut den svarta multimeter leda till bilens batteriets pluspol.
3

Låt en medhjälpare starta motorn. Motorns rotation debiterar bränsleinjektorn elektronik plugg. När motorn stängs, bör spänningen på multimetern alternera mellan 12 volt och 0 volt. Håll multimeter ansluten till kontakten.
4

Anslut en av de andra bränsleinsprutningsdonet pluggar till tillhörande insprutare. Dra runt motorn och kontrollera spänningen på multimetern. Fortsätt att knyta fler kontakter och testa om tills alla pluggar bifogas eller tills multimetern inte visa en 12 volt till 0 volt växling.
5

Byt injektorn associerat med kontakten som, när den är ansluten, resulterade i multimetern testet misslyckas. En kortsluten insprutare kommer att förhindra el från att aktivera solenoiden i andra pluggar.
Spänning Testa
6

Vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Du behöver inte starta motorn för detta test.
7

Koppla elektronik tändkabeln från insprutare.
8

Vrid multimetern till "volt." Sätt i den svarta och röda multimeter leder på varje sida av bränsleinjektorn elektronik plugg. Eftersom du testar den nuvarande är det inte nödvändigt att ha en särskild ledning på en viss sida av pluggen.
9

Läs multimetern. Spänningen bör läsa ungefär 12 volt.
10

Byt ledningar för en enda tråd set som underlåter att 12-volts testet. Var noga med att testa alla kablar innan du byter någon enda uppsättning. Mass misslyckanden kan innebära fel på elektronisk bränsleinsprutning relä eller motorns styrenhet.
Insprutare resistensbestämning
11

Vrid multimetern till "Ohm."

12

Placera multimeter leder in bränsleinjektom plug terminal. Det är inte nödvändigt att ha de svarta eller röda ledningar på en viss sida av pluggen terminalen.
13

Läs Ohm, eller motstånd, som produceras av bränslespridare. Notera värdet eller skriva ner det.
14

Test alla bränsleinjektorn Ohm avläsningar. Jämför värdet för varje avläsning till de andra värdena. Operativa bränsleinjektorer kommer att ha samma eller mycket liknande, Ohm värden. En misslyckad injektor kommer att ha för lite eller för mycket motstånd och Ohm värdet kommer att vara allmänt annorlunda än de andra värdena.
15

Byt injektorn om Ohm värdet är betydligt annorlunda än andra spridare. Misslyckade injektorer kan fortfarande skjuta, som leder dig att tro att problemet ligger i ledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67759.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.