Vad kan det vara om jag har vita skum Bygga sig under mitt 2003 CTS Oil Cap?

I 2003 års Cadillac CTS har utformats med en 3,2-liters med dubbla överliggande kamaxlar sexcylindrig motor som ger 220 hästkrafter och 220 foot-pounds av vridmoment . Om du nyligen har lagt märke till vitt skum eller slam under din motorolja mössa, kan du ha ett allvarligt problem - eller inga problem alls, beroende på omständigheterna. Skapande av Vit Sludge

Vitt skum eller "slam" skapas när fukt eller vatten kommer i kontakt med motorolja. När oljan och vätskan är varm, kommer det att blanda, men när oljan börjar svalna, kommer olja och vatten separeras i vita klumpar. Vit slam på en olje lock kan vara en indikator på ett mer allvarligt problem, men det är viktigt att undersöka innan spendera alltför mycket tid och ansträngning på en onödiga reparationer.
Körvanor

Om din körning är begränsad till mycket korta resor, eller bara en tillfällig kör här och där, är det möjligt att fukten helt enkelt har byggt upp i vevhuset eftersom motorn inte alltid når sin arbetstemperatur. När detta händer kommer fukten arbeta sig till toppen av motorn och form på motorolja cap. Kontrollera din oljesticka, om oljan verkar vara normala färg och konsistens och innehåller ingen mjölkig ämne eller kulor, än chansen att det finns inga allvarliga problem. Rengör insidan av locket och kör fordonet för längre resor eller starta motorn och låt den gå på tomgång ofta för att förhindra detta fenomen.
Blåst topplockspackning
< p> Det vita skummet kan vara resultatet av en vit substans i din motorns vevhus. Om oljestickan visas med denna vit eller mjölkaktig skum, har motorn servas omedelbart. Om en topplockspackning blåser eller blir otäta, kylvätska läcker in i vevhuset och sköljas runt av vevaxeln, skapar denna motor-dödande slam som visas på oljestickan. Kör inte fordonet vid denna punkt, eftersom det bara kommer att orsaka ytterligare skador. För att kontrollera detta, kontrollera motorns kylvätskenivå -. Om det är låg sedan dess en bra satsning finns en intern topplockspackning problem
spruckna eller skadade Engine Block

Ibland kan det bli ännu värre än en blåst topplockspackning. En sprucken motorblocket kommer också orsaka olja och kylvätska att blanda i värsta sätt. I denna situation är den enda lösningen för att ersätta motorn eftersom det finns ingen reparation för en sprucken blocket. Det är billigare för en automatisk verkstad för att byta hela motorn än att bara byta ut motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68610.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.